Görünmez tehlike

Daha çok kadınları seven gözyaşı kanal tıkanıklığı can sıkıyor. Dr. Banaz, 'Enfeksiyona neden olan bu durum ameliyatla çözüme kavuşabilir diyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ocak 2015 Güncelleme 30 Ocak 2015, 00:00
Görünmez tehlike

İÇİNDEKİLER

Gözde sulanma, iltihaplanma, gözyaşı kesesi bölgesinde şişlik, apse gibi belirtilerle ortaya çıkan gözyaşı kanal tıkanıklığı, göz sağlığını tehdit ediyor. Kanal tıkanıklığının çoğunlukla düşük düzeyde ama kalıcı enfeksiyonlarla kendini gösterdiğini ifade eden Dünyagöz Ataköy'den Opr. Dr. Akın Banaz "Hastalığı yüzde 95 oranında başarı oranı sağlayan dakriyosistorinostomi (DSR) adlı ameliyat tekniğiyle tedavi edebiliyoruz" şeklinde konuşuyor.

BEBEK VE KADINLARI SEVİYOR
Gözde sulanmaya ve enfeksiyonlara yol açan gözyaşı kanal tıkanıklığının en sık gözyaşı kanalının burunla kesiştiği noktada meydana geldiğini vurgulayan Opr. Dr. Akın Banaz, hastalığın nadiren de olsa gözyaşı kanalının üst kısımlarında görülebileceğini söyledi. Gözyaşı kanalı tıkanıklığının en sık ilk bir yaştaki bebeklerde, orta yaş ve sonrası kadınlarda, burun yapısı eğri olan bireylerde, uzun süren burun enfeksiyonu ve alerjiler yaşayan kişilerde görüldüğünü ifade eden Opr. Dr. Banaz, erişkinlerde gözyaşı kanal tıkanıklığının büyük ölçüde sebepsiz olduğunu aktardı. Opr. Dr. Banaz, burun kırıkları ve burun içi hastalıkları sonrasında da hastalığın oluşabileceğini belirtti.