Şeker gibi karışımlar

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ocak 2015 Güncelleme 18 Ocak 2015, 00:00
Şeker gibi karışımlar

İÇİNDEKİLER

Çağın yaygın rahatsızlıklarından diyabet kadın-erkek herkesin yaşamını tehdit ediyor. Kadınlardaki ilk şikayetinin, dış üreme organlarındaki kaşıntı olduğunu belirten uzmanlar, erkeklerde ise belirtinin cinsel güç kaybı olabileceği aktarılıyor. Hastaların, gittikçe artan susuzluk duygusu, halsizlik ve kilo kaybından şikayet edeceğini, sık ve az idrara çıkmasının şikayetlerin başını çektiğini vurgulayan uzmanlar, "Dişetleri iltihabına sık rastlanır ve tekrarlayan çıbanlar, geceleri gelen bacak krampları, el ve ayaklarda karıncalanma ve uyuşma, diyabetin sık rastlanan ön belirtileridir. İdrarda şeker boldur ve ağır şeker vakalarında, hastanın soluğu aseton kokar" şeklinde konuşuyor.
Hastalara ilaç gibi gelecek şu önerilerde bulunuyor...
KEKİK: Bir su bardağı kaynar suyun içine ince kıyılmış birer çay kaşığı kekik ve tarçın katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek sabah kahvaltısından yarım saat önce içilir.
TERE OTU: Bir miktar tere otu yıkanıp, temizlendikten sonra nemli halde mikserden geçirilip bir tülbent yardımıyla sıkılıp elde edilen öz suyu yemeklerden önce bir çay bardağı suyun içine beşer damla damlatılarak içilir.
KEREVİZ: Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış kereviz katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde 3 öğün birer çay fincanı içilir.
LAHANA YAPRAĞI: 1 litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış lahana yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde 3 öğün birer çay fincanı içilir.
ZEYTİN YAPRAĞI: Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış zeytin yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde 3 öğün ikişer çorba kaşığı içilir.
CEVİZ YAPRAĞI: Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış ceviz yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde 3 öğün birer çay bardağı içilir.
ENGİNAR YAPRAĞI: Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış enginar yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde 3 öğün tok karnına birer çay fincanı içilir.
SOĞAN: Bir litre ılık suyun içine ince kıyılmış 2-3 baş soğan katılıp sekiz saat beklendikten sonra süzülerek günde 3 öğün yemeklerden önce birer çay fincanı içilir.
FINDIK: Her gün kavrulmuş fındık yenir.
SALATALIK: Taze salatalık veya havuç suyu sıkılarak içilir.

Şeker koması çeşitleri
1. Düşük kan şekeri düzeyi koması: Yüksek doz insülin almaktan, bir öğün atlanmaktan veya şiddetli idman yapmaktan ötürü, kan şeker düzeyinin düşmesidir. Ani başlar. Öncü belirtiler, huzursuzluk, bayılma duygusu, kalp çarpıntısı, soğuk terleme ve açlık duygusudur. Hasta, genellikle belirtileri tanır ve nöbeti, bir miktar şeker yiyerek atlatır. Bunu önleyemezse, sarhoşmuş gibi yürür, konuşur, bayılır ve komaya girer.
2. Şeker koması : Kanda artmış şeker düzeyi ve ketonların varlığıdır. Bilinen şeker hastalarında, bir doz insülin ihmal edilmesi, gereğinden az insülin kullanılması, ruhsal sıkıntı hali ile tedavi edilmemiş şeker hastalığı bu komayla sonuçlanır. Bu koma hali yavaş yavaş belirir. Hastanın iştahı azalır, bunaltı ve kusma başlar. Karında ağrı ve uyuklama görülebilir. Ağız kurur ve kötü kokuludur, kan basıncı düşer. Solunum derindir.