İsteksizliği kurutun!

Depresyon, menopoz ya da başka sebeplerle kendini belli eden cinsel isteksizliğe doğal karışımlar ilaç gibi geliyor. Uzmanlar cinsel gücü ve isteği artıracak kuru incir ve bal karışımını öneriyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ocak 2015 Güncelleme 13 Ocak 2015, 00:28
İsteksizliği kurutun!

İÇİNDEKİLER

Erken yaşlarda cinsellik konusundaki yanlış bilgilendirilmeler veya bu konunun tamamen tabu kabul edilip hiç söz edilmemesi, endişe ve korkular ile birlikte isteksizliği de beraberinde getirebiliyor. Uzmanlar cinsel isteksizliğin stres, hormonal değişimler, teknoloji ile paralel şekilde de artabileceğini bildiriyor. Bu sıkıntıya karşı doğal gıdaların tüketiminin iyi geldiğini aktaran uzmanlar şu tarifleri veriyor...

KURU İNCİR: Bir miktar kuru incir ve süzme bal beraberce dövülerek macun yapılır ve akşamları yatmadan evvel bir yemek kaşığı yenir.
ADAÇAYI: Bir litre suyun içine bir yemek kaşığı adaçayı, bir tatlı kaşığı karanfil katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek yatmadan bir saat kadar önce, arzuya göre süzme bal ile tatlandırılarak bir çay fincanı içilir.
HAVLICAN KÖKÜ: Bir litre suyun içine 100 gram kadar havlıcan kökü katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek akşamları yatmadan 1 saat önce bir bardak içilir.
ISIRGAN TOHUMU: Havanda dövülerek toz haline getirilen bir tatlı kaşığı kadar ısırgan tohumu ile bir tatlı kaşığı süzme bal karıştırılıp, yarısı akşam yemeğinden önce, diğer yarısı ise yatmadan bir saat önce kullanılır.
KEREVİZ KÖKÜ: Bir litre suyun içine 100 gram kereviz kökü katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek akşamları yatmadan bir saat kadar önce bir bardak içilir.
SARIMSAK: Bir litre suyun içine dört diş minik minik kıyılmış sarımsak, bir tatlı kaşığı soğan ve bir yemek kaşığı nane katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek yatmadan bir saat önce bir çay fincanı içilir.
NANE: Yatmadan bir saat kadar önce bir kesme şekerin üstüne 1-2 damla nane esansı damlatılıp yenilir.
KEKİK: Akşamları yatmadan bir saat önce bir çay fincanı sıcak suyun içine bir çay kaşığı kekik katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek içilir.
ANTEP FISTIĞI: Bir kahve fincanı antep fıstığı havanda dövülerek toz haline getirildikten sonra, içine iki kahve fincanı çekirdeksiz kuru üzüm katılıp, macun kıvamına gelene kadar dövülmeye devam edilir. Elde edilen macun ikiye bölünüp, sabah kahvaltılarından sonra ve yatmadan bir saat kadar önce yenilir.
ANASON: Akşamları yatmadan bir saat kadar önce bir çay fincanı sıcak suyun içine bir çay kaşığı anason katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek içilir.