Huzur vitaminde

Vitaminler bağışıklık sistemini destekliyor. Özellikle A vitamini kanseri önlemeye yardımcı oluyor. B12 vitamini zihine güç veriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ocak 2015 Güncelleme 11 Ocak 2015, 01:30
Huzur vitaminde

İÇİNDEKİLER

Sağlıklı bir hayat için vitaminler önemli yer ediniyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ülkü Duraksoy, hangi vitaminin hangi gıdada olduğunu ve önemlerini şöyle anlatıyor:
A VİTAMİNİ: Bağışıklık sistemini güçlendirir ve kanseri önler. Ispanak, kayısı, havuç, sebzeler, domates, portakal ve greyfurtta bulunur.
B12 VİTAMİNİ: B 12 itamini eksikliğinde zihinsel sorunlar ortaya çıkar, kansızlık görülür, el ve ayaklarda uyuşmalar meydana gelir. Kırmızı et, balık, süt ve süt ürünleri gibi gıdalardan alınabilir.
C VİTAMİNİ: Bağışıklık isteminin en büyük dostu. Eksikliğinde bağışıklık direnci azalır, diş eti kanamaları medyana gelir, kanser ve skorbüt hastalığına neden olur. Portakal, mandalina, greyfurt, limon, çilek, yeşilbiber, maydanoz, brokoli, karnabahar, bezelyede bulunur.
D VİTAMİNİ: Kemik ve dişleri güçlendirir. Sindirim in ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Balık, tereyağı, kırmızı et ve sebzelerde bulunur.
E VİTAMİNİ: Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kanser başta olmak üzere kalp damar hastalıklarını engeller. Tahıllarda, zeytinyağı ve balık yağında, kabak, lahana ve yapraklı yeşil sebzelerde, fındık ve ceviz gibi besinlerde bulunur.