A VİTAMİNİ: Bağışıklık sistemini güçlendirir ve kanseri önler. Ispanak, kayısı, havuç, sebzeler, domates, portakal ve greyfurtta bulunur.
B12 VİTAMİNİ: B 12 itamini eksikliğinde zihinsel sorunlar ortaya çıkar, kansızlık görülür, el ve ayaklarda uyuşmalar meydana gelir. Kırmızı et, balık, süt ve süt ürünleri gibi gıdalardan alınabilir.
C VİTAMİNİ: Bağışıklık isteminin en büyük dostu. Eksikliğinde bağışıklık direnci azalır, diş eti kanamaları medyana gelir, kanser ve skorbüt hastalığına neden olur. Portakal, mandalina, greyfurt, limon, çilek, yeşilbiber, maydanoz, brokoli, karnabahar, bezelyede bulunur.
D VİTAMİNİ: Kemik ve dişleri güçlendirir. Sindirim in ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Balık, tereyağı, kırmızı et ve sebzelerde bulunur.
E VİTAMİNİ: Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kanser başta olmak üzere kalp damar hastalıklarını engeller. Tahıllarda, zeytinyağı ve balık yağında, kabak, lahana ve yapraklı yeşil sebzelerde, fındık ve ceviz gibi besinlerde bulunur.