Meteoroloji'den kritik uyarı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre yurdun iç ve doğu kesimlerinde hava sıcaklığı 4 ile 8 derece azalacak.

Giriş Tarihi 07 Ocak 2015, 00:00 Güncelleme 07 Ocak 2015, 13:08
Meteoroloji’den kritik uyarı

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Doğu Akdeniz'de yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olmak üzere; Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz ile Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Ordu, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İç ve doğu kesimlerde hava sıcaklığının 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzg'rın, Kuzey ve Batı bölgelerde kuzey yönlerden, güney ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların; sabah saatlerinde Osmaniye, Hatay çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Kahramanmaraş'ta kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması beklenirken Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz ile Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Ordu, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları bekleniyor. Meteoroloji kar yağışları nedeniyle başta ulaşımda aksamalar ve buzlanma olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.



BÖLGELERDE HAVA DURUMU
MARMARA: Çok bulutlu, doğu kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile Göller Yöresi'nin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olmak üzere kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer kuvvetli ve yoğun olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz ile Ordu çevrelerinde yer yer kuvvetli ve yoğun olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam ve gece saatlerinde Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BAZI İLLERİN HAVA SICAKLIĞI
İSTANBUL: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı.(0)

İZMIR: Parçalı ve çok bulutlu.(3)

ANKARA: Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı geçmesi bekleniyor.(-3)

ADANA: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(9)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu.(8)

SAMSUN: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı.(3)

TRABZON: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı.(4)

ERZURUM: Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı.(-1)

DİYARBAKIR: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı.(4)

GAZİANTEP: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı.(3)