El ve ayaklarda titremelerin azalmasına yardımcı olabilir. Damar tıkanıklığını önler.
Antiseptik özelliğiyle midedeki rahatsızlıklara ve karın ağrıları, idrar yolu enfeksiyonlarına karşı etkilidir.
Kuvvetli bir gaz söktürücüdür. Gaz sorunu yaşıyorsanız bir kaşık toz tarçını suya karıştırıp içebilirsiniz.
Bağırsak kurtlarının dökülmesine ve bağırsak iltihaplarının iyileşmesine yardımcı olur.
Kötü kokuları, öksürüğü ve ishali keser.
Tarçının içerisinde bulunan aromatik yağ asitleri beyin aktivitelerini artırmada ve hafızayı güçlendirmede etkilidir. Özellikle çocuklarda zihin açar ve konsantrasyonu artırır. Unutkanlığınızın azalmasında faydalı olabilir. n Günde 1-2 gram tarçın tüketmek kötü kolesterolü düşürür. n Tarçın yağı geleneksel olarak doğal bir mikrop önleyic ve temizleyici olarak kullanılmaktadır. Bu özelliği laboratuvar testleriyle de kanıtlanmıştır. Bakteri ve mantar hastalıklarının yayılmasını önler. Aynı zamanda gıda sektöründe, gıdalarda bakteri üretimini önlemek ve raf ömrünü uzatmak için kullanılmaktadır.
TARÇIN NASIL TÜKETİLMELİ?
Eğer çubuk tarçın kullanıyorsanız bir sürahi içme suyuna bir tane çubuk tarçın koyabilirsiniz. Hem aromasıyla suya tat katar hem de faydalarını görebilirsiniz. Bunun yanı sıra tarçını diğer bitkisel çayların içerisine atarak kullanabilirsiniz. Toz tarçın kullanacaksanız yemeklerinize 1 ya da 2
çay kaşığı atabilirsiniz.
TARÇIN ÇAYI NASIL YAPILIR?
Tarçın tozundan 1 kahve kaşığı demliğe konur ve üzerine 300- 400 ml kaynar su ilave edilir. 5-10 dk demlenmeye bırakıldıktan sonra süzülerek içilir.