Sağlığın gazı kaçtı

Meyveli gazoz ve sodalarda kanserojen madde olduğu ortaya çıktı. Işığa ve ısıya maruz kalan ürünlerin ölümcül olduğu söylendi. Kanserin artmasındaki neden olarak gösterildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Aralık 2014 Güncelleme 29 Aralık 2014, 00:14
Sağlığın gazı kaçtı

İÇİNDEKİLER

Meyveli gazoz ve meyve aromalı sodalarda kullanılan koruyucu maddenin güneş ışığına ve ısıya maruz kaldığında kanserojen etkisi bulunan "Benzen" maddesine dönüştüğü ortaya çıktı. Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı ve Türkiye Bilimler Akademisi Üyesi Prof. Dr. Fatih Gültekin, market ve bakkallarda satılan içecekler üzerinde yaptığı araştırma sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı. Prof. Dr. Gültekin, yaptığı araştırmada meyveli gazozlarda ve meyve aromalı maden sularında antioksidan olarak C vitamini veya meyve suyu, koruyucu olarak da sodyum benzoat kullanıldığını tespit ettiğini belirtti. C vitamini ile sodyum benzoatın bir arada kullanılmasının ölümcül riskleri bulunduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Gültekin, şöyle konuştu: "İçeceklere konulan bu iki madde, ısıya veya ışığa maruz kalırsa o zaman insanlar için yüzde 100 kanserojen olan 'benzen' denilen bir madde oluşuyor."