Meteoroloji'den kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, Marmara ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kar yağışı bekleniyor.

Giriş Tarihi 29 Aralık 2014, 00:00 Güncelleme 29 Aralık 2014, 15:07
Meteoroloji’den kar uyarısı

İÇİNDEKİLER

Yurdumuzun batı bölgelerinde başlayan yağışların, bu gece saatlerinde Marmara ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşeceği tahmin ediliyor.

Kar yağışının Salı Günü, Marmara, Batı Karadeniz, Kuzey Ege, Eskişehir ile Ankara'nın kuzey ilçelerinde, Çarşamba Günü ise; karla karışık yağmur ve kar yağışlarının Marmara, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Kuzey ve İç Ege ile Eskişehir ve Isparta çevrelerinde görüleceği tahmin ediliyor.

İstanbul'da bugün kuvvetli Lodos ile yağmur şeklinde devam eden yağışın, öğleden sonra Lodos'un Karayele dönmesiyle, hava sıcaklığının hissedilir derecede azalacağı ve yağışın yarın sabah ilk saatlerinden itibaren kuvvetli Poyraz'la birlikte karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı ve gün boyu etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. İstanbul'da kar yağışının, Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren tekrar karla karışık yağmur şekline dönüşmesi bekleniyor.

Yarın, görülecek kar yağışlarının kuvvetli Poyraz fırtınası ile birlikte Marmara'nın güney ve doğusu (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli ve Sakarya), Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu ile Zonguldak, Bartın ve Sinop'un iç kesimleri ) ile Eskişehir ve Kütahya çevrelerinde yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Meteoroloji, yağışların, Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz, Hatay ve Manisa çevreleri ile Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli olmasını beklediğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.



BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI
Sabah ve gece saatlerinde başta iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte doğu kesimlerde yer yer pus ve sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara Meteoroloji vatandaşları uyardı.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı geçecek. (15)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, gece saatlerinde yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı.(12)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. (16)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı. (16)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. (18)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu.(20)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde kar yağışlı. (3)

DIYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu. (9)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU


MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek.


EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, gece saatlerinde Samsun, Çorum ve Amasya çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile Erzurum, Muş ve Bitlis çevreleri yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batısı aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.