Kansere karşı Türk kahvesi

Bir fincanın 40 yıl hatırı vardı. Yapılan araştırmalar ise bir cezvelik mucizeyi kanıtladı. Prof. Dr. Erkan Topuz, günde 4 fincan Türk kahvesinin kanseri önlediğini açıkladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Aralık 2014 Güncelleme 29 Aralık 2014, 00:13
Kansere karşı Türk kahvesi

İÇİNDEKİLER

Halk arasında 40 yıl hatırı olduğu söylenen kahve tam anlamıyla kanser savar çıktı. Prof. Dr. Erkan Topuz kahvenin kanseri ve kanser çeşitlerinin gelişimini önlediğini dile getirdi. Uyarılarda bulanan Prof. Dr. Erkan Topuz, düzenli kahve tüketiminin meme kanseri riskini yüzde 57, diyabet riskini ise yüzde 67 oranında azalttığını belirtti. Ayrıca, kahvenin kalpdamar hastalıklarından ve Parkinson'dan koruduğunu da sözlerine ekledi. Prof. Dr. Topuz sözlerine şu şekilde devam etti: "Çoğumuz her sabah bir fincan kahve tüketiriz. Kahve tiryakisi bir Amerikalı ise günde üç bardak kahve içer. Kahve çekirdeklerinin içinde binden fazla antioksidan bulunur. Yapılan çalışmalarda, günde dört bardaktan fazla kahve içmenin; kalp hastalıkları, kanser, diyabet gibi hastalıkları önlemede yardımcı olabileceği ortaya çıkardı. 2011'de yapılan bir araştırma ise; kahvenin DNA ve kanser ile ilgili etkisini doğrulamıştır. Kahve tiryakilerinde kanser riskinin yüzde 13 azaldığı da görülmüştür."

"KAHVE KÜLTÜRÜ VAR"
Dünyada hazır gıda tüketiminin en yüksek olduğu yerin Amerika olduğunu ancak buna rağmen kanser vakasının çok az olduğunu belirterek "Normalde orada kimsenin sağlıklı olmaması lazım. Ancak ABD'lilerde kahve içme kültürü yaygındır. Herkes kahve içmeye bayılır. Bu da onları kanserden koruyor" açıklamasını yaptı. Prof. Dr. Topuz, kahvenin ayrıca, prostat kanserinden koruduğunu, menopoz sonrası destekte yardımcı olduğunu, kalp hastalıklarını engelledigini ve karaciğeri beslediğini sözlerine ekledi.