KARANFiL ÇAYI: Karanfil, bildiğimiz çay gibi demlenip tatlandırılarak içildiğinde, hafızayı güçlendiriyor, zihni canlandırıp unutkanlığı geçirici etki gösteriyor. Karanfil çayı, kalp çarpıntısına da iyi geliyor. Karanfilin ayrıca, dişleri güçlendirici etkisi de vardır.
GiNKO YAPRAĞI: Konsantrasyonu artırıyor, hafızayı güçlendiriyor.
HAVUÇ: Havuç hatırlama yeteneğini artırıyor, beynin metabolizmasını canlandırıyor.
BALIK: Yapılan araştırmalar, Omega-3 yağ asitlerinden zengin beslenmenin Alzheimer riskini azalttığı ortaya koydu. Unutkanlığı önlemek için haftada 2 gün balık yemek şart.
KURU ÜZÜM: Özellikle kuru üzüm, zihni kuvvetlendirir. Sınav dönemlerinde öğrenciler için eşsiz bir besin ve destek kaynağıdır. Unutkanlığı yenmek için her gün bir avuç yenilmelidir.
AHUDUDU: Ahududu, bahçelerde yetiştirilebilen yararlı bir bitkidir. Zindelik verir, zihinsel yorgunluğu giderici güce sahiptir.
BiTTER ÇiKOLATA: Kakao içerisindeki flavonlar nedeniyle beyindeki kan akışı hızlandırdığı bilinir. Bu nedenle hafızayı çalıştırıcı özelliği
vardır.