Güçlü belleğin ilacı karanfil

İyi bir hafızaya sahip olmak için doğru ve düzenli beslenmek gerekiyor. Prof. Mocan, 'Karanfil çayı belleği güçlendirir' diyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Aralık 2014 Güncelleme 17 Aralık 2014, 00:00
Güçlü belleğin ilacı karanfil

İÇİNDEKİLER

Dikkat dağınıklığı yaşıyor, hafızanızın zayıf olduğunu düşünüyorsanız nedeni yanlış beslenme şekliniz olabilir. Modern çağın getirdiği yoğun çalışma temposu, stres ve düzensiz beslenme ile dikkat dağınıklığını da beraberinde getirdiğini söyleyen Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan şöyle konuşuyor: "Depresyon gibi nörolojik ve/ veya psikiyatrik hastalıklar, yoğunluk, stres, kaygı, travma gibi içsel ve dışsal nedenler, önemli/ önemsiz birçok uyaran ve bilgiye maruz kalmak, dikkat problemleri unutkanlığa neden olabilir. Ancak en önemli nedenlerden biri de beslenme bozukluğu. Besinler birçok sorunun üstesinden gelebiliyor." Prof. Dr. Mocan, hafızayı güçlendiren dikkat dağınıklığını önleyen gıdaları sıralıyor...

KARANFiL ÇAYI: Karanfil, bildiğimiz çay gibi demlenip tatlandırılarak içildiğinde, hafızayı güçlendiriyor, zihni canlandırıp unutkanlığı geçirici etki gösteriyor. Karanfil çayı, kalp çarpıntısına da iyi geliyor. Karanfilin ayrıca, dişleri güçlendirici etkisi de vardır.

GiNKO YAPRAĞI: Konsantrasyonu artırıyor, hafızayı güçlendiriyor.

HAVUÇ: Havuç hatırlama yeteneğini artırıyor, beynin metabolizmasını canlandırıyor.

BALIK: Yapılan araştırmalar, Omega-3 yağ asitlerinden zengin beslenmenin Alzheimer riskini azalttığı ortaya koydu. Unutkanlığı önlemek için haftada 2 gün balık yemek şart.

KURU ÜZÜM: Özellikle kuru üzüm, zihni kuvvetlendirir. Sınav dönemlerinde öğrenciler için eşsiz bir besin ve destek kaynağıdır. Unutkanlığı yenmek için her gün bir avuç yenilmelidir.

AHUDUDU:
Ahududu, bahçelerde yetiştirilebilen yararlı bir bitkidir. Zindelik verir, zihinsel yorgunluğu giderici güce sahiptir.

BiTTER ÇiKOLATA: Kakao içerisindeki flavonlar nedeniyle beyindeki kan akışı hızlandırdığı bilinir. Bu nedenle hafızayı çalıştırıcı özelliği
vardır.