Hastalıkları morartın!

Hızla düşen hava sıcaklıkları ile hastalıklar pusuda bekliyor. Prof. Dr. Mocan 'Ekinezya iç, hastalıklardan korun' diyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Kasım 2014 Güncelleme 28 Kasım 2014, 01:46
Hastalıkları morartın!

İÇİNDEKİLER

Kış geldi. Birden 10 derece düşen havalar ise hastalıkları beraberinde getirdi. Vücudun savunma kalkanı olarak bilinen ekinezyanın, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruduğunu belirten Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, "Doğanın mucize bitkileri ile hastalıklara meydan okuyabilirsiniz" dedi. Prof. Dr. Mocan ekinezyanın sağlığa faydalarını şöyle anlattı...
Ekinezyanın içerdiği inulin dediğimiz polisakkarit, bağışıklık sistemini güçlendirmede etkilidir. Ekinezyanın, antiviral virüslere karşı koruyucu özelliği vardır. İçeriğindeki hiyaluronidaz enzimi, bakterilerin yayılmasını engeller. Pembe papatya gibi büyür, tohumları dikenli ve kahverengiye çalar.
Öksürük, boğaz ağrısı, solunum yolu enfeksiyonları, grip, idrar yolu enfeksiyonu, kapanmayan yaralar, sık hastalanmalarda iyileştirici etkisi vardır.
Barsakları yumuşatır. Baş ağrısında aneljezik-ağrı kesici olarak kullanılabilir. İçerdiği alkilamid maddesi bağışıklık sistemini harekete geçirir.
Cinsel enfeksiyon hastalıklarında gıda takviyesi olarak kullanılabilir.
Kronik halsizlik ve migren ataklarının azalmasını sağlar.
Mantar hastalıkları tedavisinde destek tedavi olarak kullanılır.
Yeşil yapraklarını kurutun. Yaklaşık yarım saat demlenmesini bekleyip için. Günde 2 bardak ekinezya çayı soğuk algınlığını yüzde 50 oranında azaltır. Soğuk algınlığının ilk safhalarında içerseniz etkisi çok daha fazla olur.
Ancak 10 günden daha fazla kullanılmamalıdır.