Sağlığın lahanası

Havalar birden soğudu. Hastalıklar kol gezer oldu. Uzman Serkan Tutar hastalıklara karşı önerilerde bulundu: "Pazı, bal kabağı ve brüksel lahanası tüketin."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Kasım 2014 Güncelleme 01 Kasım 2014, 01:22
Sağlığın lahanası

İÇİNDEKİLER

Soğuklar geldi çattı . Hem hastalık mevsimi hem de iştahlar açıldı. "Karbonhidratlı besinlere yöneldiğimiz, sebze-meyveleri ihmal ettiğimiz bu dönemde hem kilo alıyor, hem de hastalıklara kolay yakalanıyoruz" diyen Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, bu sıkıntılara karşı mucize besinler önerdi...

BAL KABAĞI: Kış sofralarının vazgeçilmez tatlarından biri olan balkabağı ülkemizde genelde tatlı olarak tüketilse de, yemekleri ve çorbaları da yapılabilen çok yönlü bir sebzedir. A, B ve C vitaminlerinden zengin olan bal kabağının bir diğer önemli özelliği ise Omega-
3 yağ asitlerini içeriyor olmasıdır.

BRÜKSEL LAHANASI: Bu küçük sağlık topları zengin vitamin ve mineral kaynaklarıyla sağlığa sağlık katar. Salata ve yemeklerinizde kullanarak, hastalıklara karşı korunabilirsiniz.

PAZI: Kış mevsimi boyunca roka, ıspanak ve pazı gibi koyu yeşil yapraklı sebzelere sıklıkla rastlarız. Folik asitten ve posadan zengin olan bu grup beslenmemizde önemli bir yere sahiptir.

TURUNÇGİLLER:
Kışın en gözde meyvelerindendir. Portakal, mandalina ve greyfurt en ünlüleridir. Turunçgiller, A vitamini öncüsü olan antioksidan etkili beta karotenden zengindirler.

KUŞKONMAZ: Ülkemizde olan popülerliği gün geçtikçe artan kuşkonmaz, yüksek K vitamini ve folat içeriğiyle oldukça faydalı bir sebze. Aynı zamanda diğer kış sebzeleri gibi A, B ve C vitaminlerinden de zengin.

LAHANA: Turşusundan sarmasına kadar pek çok şekilde sofralarımıza konuk olan bu sebze içerdiği kükürtlü bileşikler ile kansere karşı koruma sağlıyor ve vücudumuzu zararlı atıklardan temizliyor. Kışın bol bol tüketin.