BAL KABAĞI: Kış sofralarının vazgeçilmez tatlarından biri olan balkabağı ülkemizde genelde tatlı olarak tüketilse de, yemekleri ve çorbaları da yapılabilen çok yönlü bir sebzedir. A, B ve C vitaminlerinden zengin olan bal kabağının bir diğer önemli özelliği ise Omega-
3 yağ asitlerini içeriyor olmasıdır.
BRÜKSEL LAHANASI: Bu küçük sağlık topları zengin vitamin ve mineral kaynaklarıyla sağlığa sağlık katar. Salata ve yemeklerinizde kullanarak, hastalıklara karşı korunabilirsiniz.
PAZI: Kış mevsimi boyunca roka, ıspanak ve pazı gibi koyu yeşil yapraklı sebzelere sıklıkla rastlarız. Folik asitten ve posadan zengin olan bu grup beslenmemizde önemli bir yere sahiptir.
TURUNÇGİLLER: Kışın en gözde meyvelerindendir. Portakal, mandalina ve greyfurt en ünlüleridir. Turunçgiller, A vitamini öncüsü olan antioksidan etkili beta karotenden zengindirler.
KUŞKONMAZ: Ülkemizde olan popülerliği gün geçtikçe artan kuşkonmaz, yüksek K vitamini ve folat içeriğiyle oldukça faydalı bir sebze. Aynı zamanda diğer kış sebzeleri gibi A, B ve C vitaminlerinden de zengin.
LAHANA: Turşusundan sarmasına kadar pek çok şekilde sofralarımıza konuk olan bu sebze içerdiği kükürtlü bileşikler ile kansere karşı koruma sağlıyor ve vücudumuzu zararlı atıklardan temizliyor. Kışın bol bol tüketin.