Kivi ile çivi gibi

duruma karşı Dr. Ateşsaçan, bağışıklığı güçlendiren kivi, muz ve nar yiyin diyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ekim 2014 Güncelleme 23 Ekim 2014, 00:01
Kivi ile çivi gibi

İÇİNDEKİLER

Bağışıklığın zayıf olması hastalıkların yakanıza kolayca yapışacağı anlamına geliyor.
Beslenme Danışmanı Dr. Gönül Ateşsaçan, soğuyan havaların hastalıklara davetiye çıkardığını belirtiyor. Bağışıklık sistemini güçlendirecek sağlık deposu besinler ile hastalıkların üstesinden gelin diyen Dr.
Ateşsaçan, şu besinleri öneriyor...

PORTAKAL: C ve B vitamini, potasyum, kalsiyum ve magnezyum bakımından zengin olan portakalın yararları saymakla bitmiyor.
Bağışıklık sistemine verdiği faydaların yanı sıra, cildin kuruyup, kırışmasını önlüyor.
Kanı temizleyen portakal, karaciğerin çalışmasına da yardımcı oluyor.

GREYFURT:
C vitamini bakımından zengin olan bu meyve, acı-ekşi tadı nedeniyle diğer narenciyeler kadar sevilmese de, faydaları azımsanmamalı.
Sindirim sistemini çalıştıran greyfurt, diş eti kanamalarını azaltıyor, tansiyonu dengeliyor.
Greyfurt ayrıca kılcal damarlardaki kan dolaşımını da hızlandırıyor.

NAR:
Gerçek bir antioksidan olan nar, potasyum, lif, C vitamini ve niyasin içeriyor. Bağışıklık sistemini güçlendirerek gribe karşı koruyan bu meyve, kolesterolü düşürüyor ve kalp sağlığını koruyor.

MUZ:
Bol miktarda folik asit, B6 vitamini barındıran muzun içinde ayrıca nişasta, potasyum ve şeker de bulunuyor. Muz, sindirim bozuklukları, kas krampları ve kas gevşekliğine iyi gelmesinin yanı sıra, atıkların vücuttan atılmasını da kolaylaştırıyor.

KİVİ: A ve C vitaminleri ile potasyum, kalsiyum, demir ve magnezyum bakımından zengin olan kivi, bağırsakları çalıştırarak, sindirimi kolaylaştırıyor. Kivi, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirerek, soğuk algınlığına karşı koruyor. Ayrıca, nefes açıcı etkisiyle astımlılara da fayda sağlıyor.