Sağlığı çöpe atmayın!

Her tüketilen besinin kendisi kadar en az kabuğu da fayda sağlıyor. Muz diz ağrılarını hafifletiyor, soğan damar tıkanıklığına iyi geliyor, patates kabuğu ise cildi güzelleştiriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ekim 2014 Güncelleme 19 Ekim 2014, 00:00
Sağlığı çöpe atmayın!

İÇİNDEKİLER

Yiyecekleri tüketip kabuklarını atıyorsanız, faydaları da sokağa atıyorsunuz demektir. Uzmanlar yiyeceklerin atılan kabuklarında şaşırtıcı yararlar olduğunu söylüyor.

Mucizevi faydalarını ise şöyle anlatıyor:

Muz kabuğu diz ağrılarını hafifletiyor...
Muz kabuklarını atmak yerine deri parlatmada, bitkileri gübrelemede ya da yaraları iyileştirmek için kullanabilirsiniz.
Bunun yanı sıra muz kabuğunın içini sivrisinek ısırıklarına sürdüğünüzde, kaşıntısını ve şişkinliğini alıyor. Akneleri ve nasırları geçiriyor.
Hatta, muz kabuğuyla ovulduğunda diz ağrılarının hafiflemesi bile sağlanabiliyor.

Karpuz kabuğu aşkı canlandırıyor...
Çöpe attığımız karpuz kabuğu yalnızca B6 ve C vitamini içermiyor, aynı zamanda cinsel yaşama renk de katıyor. Karpuz kabuğunda bulunan sitrülin, vücut tarafından kan dolaşımını hızlandıran ve damarları rahatlatan bir amino aside dönüştürülüyor.

Pazı sapları bağışıklığı güçlendirir...
Akdeniz mutfağında geniş yer kaplayan pazı yapraklarının kullanılmayan sapları bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Koyu halkalara patates kabuğu...
Patates, göz altlarınızdaki inatçı mor halkaların ve koyu gölgelerin aydınlanmasına yardımcı olacak. Patatesin içeriğindeki katekolaz enzimi cilt rengini aydınlatıcı özelliğe sahip.

Tonik niyetine zeytinyağı..
Mutfağın bir köşesinde unuttuğunuz ve tarihi geçen zeytinyağını makyaj temizleyici olarak değerlendirebilirsiniz. Zeytinyağını ayrıca sıkışan farmuarlara, gıcırdayan kapılara sürebilir ve bir pamuk yardımıyla cildinize uygulayabilirsiniz.

Balkabağı güzellik maskesi
Artık balkabağının iç kısmını atmak yerine cildinizi güzelleştiren bir maske yapabilirsiniz. 2 çay kaşığı balkabağı püresi, yarım çay kaşığı bal ve süt, çeyrek çay kaşığı tarçını karıştırın. Bu karışımı yüzünüzde 10 dakika bekletin. Eğer kuru bir cilde sahipseniz karışımın içine bir tutam esmer şeker ekleyerek cildinizi nemlendirebilir, yağlı ise birkaç damla kızılcık suyu ekleyerek cilt dengesini sağlayabilirsiniz.