Bahar detoksu lahana turşusu

Mevsim değişiklikleri ile birlikte hastalıklar pusuda bekliyor. Lahana turşusu ise sonbaharda bağışıklığı güçlendiriyor, karaciğeri temizleyip detoks etkisi yaratıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Eylül 2014 Güncelleme 22 Eylül 2014, 00:16
Bahar detoksu lahana turşusu

İÇİNDEKİLER

Sonbaharın kendini hissettirdiği şu günlerde hastalıklar kol geziyor. Uzmanlar bu dönemde bağışıklık sisteminin güçlü olmasının hastalıklara karşı kalkan olacağını belirtiyor. Baharlık kıyafetlerin yanı sıra doğru ve düzenli beslenmenin de hastalıklardan korunmada etkili olduğunu vurgulayan uzmanlar, bağışıklığı güçlendirecek şu besinleri öneriyor...

LAHANA TURŞUSU: Lahana turşusu faydalı bakteriler olarak anılan probiyotikleri içerir. Probiyotikler, sağlıklı sindirim sistemini desteklemede çok önemlidir. Bağırsaklar sadece sindirimi değil, bağışıklık sistemini de destekleyen bakterilerde barındırır. Kabızlık, bağırsaklarda ve kan akışında toksik atıkların birikmesine karşı iyi gelen bu bakteriler, aynı zamanda kanser riskini de azaltır.

TURP: Safra akışını artırmaya yardımcı olan turp, safra kesesi ile karaciğerin sağlıklı kalmasına yardım eder ve sindirimi güçlendirir.

ZERDEÇAL: Vücutta antioksidan etki bırakır. Karaciğerin düzgün çalışmasına yardımcı olur. Öte yandan antioksidanlar yaşla birlikte çoğalan hücre hasarı ile mücadelede önemli rol oynar.

LİMON: Sindirime yardımcı olan limon safra akışını destekler. Limonun kabuğu, ayrıca detoks antioksidan işlevi görür. Ayrıca C vitamini ile hastalıklara karşı koruma sağlar.

SARIMSAK: Sonbaharda tazelenmenin bir yolu da sarımsaktan geçer. Bağışıklığı destekleyen sarımsak, içinde bulunan sülfür bileşenler, toksinlerin atılmasında rol oynuyor. Sarımsak tüketerek tazelenin.

ENGİNAR: Karaciğer detoksu için bulunmaz bir sebzedir. Koleretik denilen, safra salgılanmasını artıran etkisi ile enginar, karaciğerden safra ve yağ akışını destekler. Safra, yağların emülsiyonu, toksinlerin taşınması ve karaciğerden ince bağırsaklara atılmasında rol oynar.