C VİTAMİNİ İLE TÜKETİN
Protein yönünden zengin olan barbunyanın bol miktarda kalsiyum, çinko, magnezyum ve demir de içerdiğini anlatan uzmanlar, şu tavsiyelerde bulunuyor: "Barbunya portakal gibi C vitamini zengini besinlerle tüketildiğinde demirden daha iyi faydalanılıyor. İçeriğindeki E vitamini ile de kalp hastalıklarına karşı koruma sağlıyor."
KAN ŞEKERİNİ DENGELER
A, B9 ve C vitamini ile demir ve magnezyum mineralleri içerir.
B5 vitamini ve kalsiyum ile lif açısından hayli zengindir.
Vücuda güç verir. Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir.
Vücudun gelişimini ve onarımını destekler.
Kemikleri güçlendirir.
Romatizma ve siyatik şikayetlerini azaltır.
Böbrek hastalıklarında koruyucu-onarıcı etkisi vardır.
Böbrekleri kuvvetlendirir.
Böbrek kumu ve taşlarını dökmeye yardımcı olur.
Sinirleri kuvvetlendirir ve kalp çarpıntısını giderir.
Şekerin ani yükselmesini veya düşmesini önleyerek denge sağlar.
HÜCRELERİ YENİLİYOR
Barbunya; fitokimyasal bir bileşik olan izoflavonlardan zengindir. İzoflavonlar yaşlanmış, hasara uğramış ve sağlığını yitirmiş hücrelerin büyümesini durdurabiliyor.Yani vücutta kanser oluşumlarının önüne geçiyor.