İnce kalmanın 7 formulü

Zayıflamak isteyenlerin imdadına 7 mucize besin yetişiyor. İsveçliler müsli, Macarlar sirke, Malezyalılar ise zencefil ile zayıflıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Eylül 2014 Güncelleme 02 Eylül 2014, 00:42
İnce kalmanın 7 formulü

İÇİNDEKİLER

Açık büfe, tatlı ve dondurmalar derken fazla kilolar başa bela oluyor. Uzmanlar her ülkenin farklı beslenme alışkanlıklarının olduğunu söylüyor. Zayıflamak isteyenlere farklı ise ülkelerden diyet sırları veriyor. İşte her millete özgü kolayca forma kavuşmayı sağlayacak beslenme önerileri...

İSVİÇRE
İSVEÇLİ bilim adamları yaklaşık yüzyıl önce müsliyi hasta yiyeceği olarak bulsa da şimdilerde kahvaltıların yerine ya da hafif bir akşam yemeği yerine tüketiliyor. Tam bir sağlık deposu olan müsli, uzun süre tok tutuyor. Kilo kontrolü sağlarken aynı zamanda sindirimi de kolaylaştırıyor. Ancak her müsli farklı şeker oranı içerdiğinden dolayı yemeden önce paketin üzeri kontrol edilmelidir.

MACARİSTAN
TURŞU
Macarlar için vazgeçilmez bir yiyecek olarak ortaya çıkıyor. Turşunun içindeki sirke ise kan şekerinin düşmesine ve yağ oluşumunun engellenmesine yardımcı oluyor. Eğer turşu sevmiyorsanız, salatalarınıza sirke ekleyebilirsiniz.

TAYLAND
ACI
biber metabolizmayı hızlandırırken, yemek yeme süresini uzatıyor. Tayland mutfağı ise acılı yemeklerde dünya sıralamasında ilk sıralarda yer alıyor. Ayrıca yavaş yemek yiyerek beynin dolgunluk hissine daha erken ulaşmasını sağlıyor.

POLONYA
POLONYALILAR,
evde yiyerek hem yağ oranını hem de miktarını ayarlayarak formlarını koruyorlar. Ayrıca yemeklerden önce kesinlikle 1 kase çorba tüketiyorlar.

MALEZYA
ÖZELLİKLE tavuklu yemeklerin vazgeçilmez sosu köri Malezyalılar tarafından bol bol tüketiliyor. Körinin ana maddesi zerdeçal, içinde barındırdığı kurkiminle yağlarla savaşıyor, incelmeyi kolaylaştırıyor.

İNGİLTERE
İNGİLİZLERİN diyet sırrı porsiyonlarında saklı! Örneğin, bir fast food yerken ya da tatlı yerken asla büyük boy tercih etmiyor, gazlı ve asitli içecekleri ise ölçülü tüketiyor.

HOLLANDA
HOLLANDALILARIN
bisiklet kullanımı yaygın olduğu için formlarını korumaları da daha kolay oluyor. Ayrıca akşam yemeklerinde bütün sebzeleri haşlayarak tüketip, form tutuyorlar.