Yeşil hayat

Mevsimler sağlık durumunuzda etkili olmasın. Yaz kış hep coşkulu yaşayın. Hem derin uyku çekin hem de enerjinizi sonuna kadar kullanın

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ağustos 2014 Güncelleme 27 Ağustos 2014, 00:06
Yeşil hayat

İÇİNDEKİLER

Her mevsimi kendine özgü güzelliğiyle yaşayan ülkmezde yetişen mucizevi bitkilerle kendinizi yaz, sonbahar, kış, ilkbahar farketmeksizin hazır hissedebilirsiniz. Mevsimsel farklılıklardan kaynaklanan yorgunluk hissi, baş ağrısı, uykusuzluk sorunları yaşamadan hem yüksek enerjiye hem de dinç bir bedene sahip olunabilir. Bunun için ise yeşil yapraklı sebzeler, zencefil, limon gibi gıdaların suyunu sıkıp içmeniz yeterli olacaktır.

UYKU SORUNU ÇEKMEYİN
Özellikle yaz aylarında havalardan kaynaklı bedenin suya olan ihtiyacının artması, iş sitresi ve bazı sağlık sorunları nedenleriyle uykularınızda düzensizlik olabilir. Ancak tüm bu sorunların hiçbiri sizi güzel ve sağlıklı bir hayat yaşamaktan mahrum edemez. Her güne özel hazırlanan sebze sularıyla her zaman çoşkulu, her mevsime hazırlayabilirsiniz. İşte mucizevi bitkilerin suyunu sıkıp içerek her an formda kalacağınız gıdalar ve günleri.

PAZARTESİ:
Parlayan yeşiller: Maydanoz (isteğe göre az, ya da fazla) 3 kereviz sapı, 2 avuç ıspanak, 1 tane armut, yarım salatalık, 1 adet soyulmuş limon, 1 tane havuç'u blender ile suyunu sıkıp için.

SALI:
Ön Egzersiz: 3 adet havuç, 1 adet pancar, 2 avuç dolusu maydanoz, 2 cm zencefil

ÇARŞAMBA:
Enerji kaynağı: Bir avuç ıspanak, 5 adet marul yaprağı, 4 parçaya bölünmüş salatalığın 1 parçası (1/4), 4 sap kereviz, 1 adet limon, 1 adet elma, 2 cm zencefil. En son yarım çay kaşığı toz tarçın ekleyerek hazırladığınız sebze suyunu tüketin.

PERŞEMBE:
Deliksiz uyku suyu: 1 yeşil elma, 7 adat çilek, 15 adet kiraz, yarım salatalığı birlikte karıştırarak suyunu için

CUMA:
Ferahlatan karpuz: 2 dilim karpuz, 1 adet soyulmuş limon, 1/4 taze nane, 5 adet kereviz. Bu kür özellikle spor sonrasında içildiğinde hem kanı temizleyip kalp sağlığını düzene koyar.

CUMARTESİ:
Yorgunluk hallerinden şikayetçiyseniz işte bu tam size göre yorgunluk giderici sebze suyu listesi: 3 orta boy domates 3 adet kereviz 1 adet soyulmuş limon kabuğu 2 cm zencefil 1 jalapeno biber (çekirdeksiz) Yarım (1/2) salatalık

PAZAR:
Hafifleten sebzeler: 3 havuç, 1 tane pancar, 1 adet elma ve 2 kereviz sapı suyu sıkılıp içilecek. Bu sizi sakinleştirecek.