KOLON KANSERİNİ ÖNLER: Antioksidan zengini karpuz suyunu günde bir bardak tüketmek alerjik hastalıklar, astım ve kolon kanseri gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Ayrıca böbrek taşlarının gelişimini önler.
ZAYIFLAMAYA YARDIMCI : 1 bardak karpuz suyunun bir öğünle eş değer olduğunu belirten uzmanlar, dengeli ve sağlıklı kilo vermek için karpuz suyunu öneriyor.
TANSİYONU DENGELER: Kan basıncını düzenleyen karpuz suyu, tansiyonu dengeler, potasyum ile vücudu güçlendirir.
GENÇLEŞTİRİR: B vitamini zengini karpuz suyunun gençleştirici özelliği vardır. İyi bir susuzluk gidericidir. Ayrıca karpuz yemek fiziksel ve zihinsel fonksiyonları artırır. Yorgunluğu alır.
KEMİK GELİŞİMİNİ DESTEKLER: Kalsiyum zengini karpuz kemik yapısını korur ve güçlenmesini sağlar. Ayrıca yaşlılığa bağlı görme bozulma görme riskini azaltır.
DEMİR EKSİKLİĞİNİ GİDERİR: Karpuz çekirdekleri yüksek oranda demir ihtiva ederler. Bu çekirdekleri ezip karpuz suyuna eklerseniz demir eksikliği anemisine karşı korur.
KALP KRİZİ RİSKİNİ AZALTIR: Likopen zengini karpuz suyu, vücudun doku ve organlara zarar veren serbest radikalleri etkisiz hale getirir. Kalp krizi ve felce neden olan durumları ise ortadan kaldırmaya yardımcı olur.