Akıllı karpuz

Kalbe iyi gelen karpuz unutkanlığa da çare oluyor. Uzmanlar günde içilecek 1 bardak karpuz suyunun hafızayı güçlendirdiğini vurguluyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ağustos 2014 Güncelleme 20 Ağustos 2014, 00:39
Akıllı karpuz

İÇİNDEKİLER

Yazın favori meyvelerinden karpuz, sağlıklı yaşamın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Ferahlatan bu meyve aynı zamanda hastalıklara şifa dağıtıyor. İçerisinde kanserin oluşumunu önleyen beta-karotenler barındıran karpuz suyu hafızayı güçlendiriyor, unutkanlığa ise ilaç gibi geliyor. Uzmanlar karpuzun bu bilinmeyen özelliğinin ise okul ve gündelik yaşamda önemli rol oynadığını vurguluyor. Doğal C Vitamini deposu karpuz ayrıca kişilere enerji sağlayarak, vücudun zinde ve dinamik olmasına yardımcı oluyor. Uzmanlar bu akıllı meyvenin suyunun sağlığa faydalarını ise şöyle sıralıyor:

KOLON KANSERİNİ ÖNLER: Antioksidan zengini karpuz suyunu günde bir bardak tüketmek alerjik hastalıklar, astım ve kolon kanseri gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Ayrıca böbrek taşlarının gelişimini önler.

ZAYIFLAMAYA YARDIMCI : 1 bardak karpuz suyunun bir öğünle eş değer olduğunu belirten uzmanlar, dengeli ve sağlıklı kilo vermek için karpuz suyunu öneriyor.

TANSİYONU DENGELER: Kan basıncını düzenleyen karpuz suyu, tansiyonu dengeler, potasyum ile vücudu güçlendirir.

GENÇLEŞTİRİR: B vitamini zengini karpuz suyunun gençleştirici özelliği vardır. İyi bir susuzluk gidericidir. Ayrıca karpuz yemek fiziksel ve zihinsel fonksiyonları artırır. Yorgunluğu alır.

KEMİK GELİŞİMİNİ DESTEKLER: Kalsiyum zengini karpuz kemik yapısını korur ve güçlenmesini sağlar. Ayrıca yaşlılığa bağlı görme bozulma görme riskini azaltır.

DEMİR EKSİKLİĞİNİ GİDERİR: Karpuz çekirdekleri yüksek oranda demir ihtiva ederler. Bu çekirdekleri ezip karpuz suyuna eklerseniz demir eksikliği anemisine karşı korur.

KALP KRİZİ RİSKİNİ AZALTIR: Likopen zengini karpuz suyu, vücudun doku ve organlara zarar veren serbest radikalleri etkisiz hale getirir. Kalp krizi ve felce neden olan durumları ise ortadan kaldırmaya yardımcı olur.