Yesil incelik

Fazla kilolarla başı dertte olanlar dikkat! Yemeklerden 15 dakika önce yiyeceğiniz dereotu ile iştahınızı bastırıp forma girebilirsiniz...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ağustos 2014 Güncelleme 17 Ağustos 2014, 00:30
Yesil incelik

İÇİNDEKİLER

İçerdiği vitamin ve mineral deposuyla şifa saçan dereotu, forma girmek isteyenlere de yardımcı oluyor. Düşük kalorisi ile hem tokluk hissetmenizi hem de daha az yemenizi sağlayan bu besini yemeklerden 15 dakika önce tüketmek, beyne tokluk hissi sinyalleri yolluyor. Böylece kilolara veda ederken en zorlanılan durumlardan olan açlık hissi de önlenmiş oluyor.

ŞİFA DEPOSU
Uzmanlar kolayca zayıflamanızı sağlayacak bu mucize besininin sağlığa diğer faydalarını ise şöyle sıralıyor: Troid bezinin düzensiz çalışması kadınlarda sıkça rastlanan bir sorundur. Hızlı çalışan troid bezi kilo alamamanıza, yavaş çalışan troid bezi ise kilo almanıza neden olur. Her öğünden önce ince kıyılmış 1 yemek kaşığı dereotu yemek troid bezinin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Dereotu içinde uçucu yağlar bulunur. Bu yağlar, bağırsak hareketlerini güçlendirir. Kabızlığı giderir. Sakinleştirici etkisi vardır. Uykusuzlukta etkilidir.

KAN ŞEKERİNİ DÜZENLER
Dereotu, diyabet ve insülin seviyeleri ile ilişkilidir. İnsülin seviyesindeki dalgalanmalarını önler, kan şekerini ise düzenler. Gaz birikmesi, göğüs boşluğu ve organlar üzerinde baskı oluşturur. Dereotu bağırsakları rahatlatır. Dereotu, çeşitli organ ve yaralar üzerinde oluşan enfeksiyonlara karşı oldukça etkilidir. Dereotu, reflünün rahatsız edici etkilerini azaltır. İltihap ve romatizmal artrit, gut gibi hastalıklara karşı iyi gelir. Ağız bakımında da dereotu önemli bir destekçidir. Antioksidandır, mikropları öldürür. Ağızda oluşabilecek enfeksiyonları engeller.

ANNELER DiKKAT!
Dereotu, emzirme dönemindeki annelerde süt bezlerini uyarır. Sütün artmasını sağlar. Sinirleri yatıştırır ve dinginlik hissi yaratır. Kemik sağlığı açısından dereotu, önemli bir rol oynar. Kalsiyum içerir. Böylece kemik kaybı ve kemik yoğunluğu kaybına karşı koruma sağlar.