Kahraman 8'li

Kanser, beyin tümörleri ile kalp hastalıkları yaşamı tehdit ediyor. Uzmanlar öldüren bu rahatsızlıklara karşı mucize 8 gıdayı öneriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Temmuz 2014 Güncelleme 30 Temmuz 2014, 00:50
Kahraman 8’li

İÇİNDEKİLER

Düzensiz ve yanlış beslenme ile artan hastalıklar hızla yayılıyor. Beden sağlığını korumanın yolu ise doğal ve doğru beslenmeden geçiyor. Uzmanlar çağın vebası olarak tanımlanan kanser, kalp-damar hastalıkları ile beyin tümörlerinin son yıllarda sayısız can aldığını belirterek, bu ciddi rahatsızlıklara karşı 10 mucize besini şöyle sıralıyor

SİYAHYEŞİL ÇAY:
ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, çaylar antioksidan içeriğiyle kanserden diğerlerine göre 3 kat daha fazla koruyor.

DOMATES:
Kendi başına kanser savaşçısı olan domates, güçlü anti-inflamatuar etkileri ile kalp hastalıkları, diyabet gibi kronik rahatsızlıklarla mücadelede etkin rol oynar. Domatesleri güneşte kurutup tüketmekte aynı etkiyi gösterir.

ELMA:
Günde ister yeşil ister kırmızı 1 elma tüketmek akciğer ve prostat kanserinden korunmakta etkilidir. Ayrıca elma yemek kalp rahatsızlıklarını da önlüyor.

KARNABAHAR:
Azot bileşikleri içeren karnabahar, brokoli, lahana, karalahana ve brüksel lahanası tümör oluşumunu engeller. Bu yeşil sebzeler ayrıca meme, mide, kolon, prostat ve yumurtalık kanseri gibi birçok kanser riskini önlemeye yardımcı olur.


KARPUZ:
Antioksidan olan karpuz kalbi koruyor. Ancak karpuzun faydasından tam anlamıyla yararlanmak için beyaz kısmını ve açken yemek gerekiyor.

ÜZÜM:
Yaz meyvelerinden üzüm resveratrol olarak bilinen kanserle savaşan maddeler içerir. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendiren üzüm hastalıklara karşı kalkan görevi görür.


ISPANAK:
İçerisinde beyin için faydalı balık yağı ile aynı maddeleri barındıran ıspanak, unutkanlığa ilaç gibi geliyor.

FASULYE:
Tüm fasulye ve baklagiller, kanserle savaşacak potansiyele sahiptir. Folat zengini bu gıdalar özellikle pankreas kanseri riskini önemli ölçüde azaltır.