Böbrek dostu kayışkıran

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Temmuz 2014 Güncelleme 10 Temmuz 2014, 00:00
Böbrek dostu kayışkıran

İÇİNDEKİLER

Kayışkıran otu güçlü bir idrar söktürücüdür. Terletir ve vücuda rahatlık verir. Böbrek ve mesane iltihaplarını gidermeye ve taş düşürmeye yardımcı olur. Mikrop öldürücü etkileri ile ağız, dişeti ve boğaz iltihapları ile yaralara karşı faydalıdır. Egzamaya iyi gelir.

Havacıva yara iyileştirir

HAVACIVA otunun kökleri kurutulduktan sonra kaynatılarak kullanılır. Kuru ot kaynatılarak çayı hazırlanabilir. Havacıva otu kurutulup kaynatıldıktan sonra günde 3 bardak içilirse balgam söktürür. Bağırsak hastalıklarında faydalıdır. Yaraların iyileşmesini hızlandırır.

Demirhindi ferahlatır

DEMİRHİNDİ ağacının meyveleri yenebileceği gibi baharat olarak da kullanılır. Meyvesi dışkıyı yumuşatarak kabızlığı giderir ve bağırsakları temizler. Vücudu rahatlatır. Susuzluğu giderir ve serinlik verir. Yaprakları bağırsak solucanlarını düşürmeye yardımcı olur.

Migrene kargabüken

KARGABÜKEN acı tadı ile iştah açıcıdır. Vücuda kuvvet verir ve cinsel isteği ve gücü artırır. Kalbi yavaşlatarak tansiyonu düşürür. Migren ve adet sancılarını azaltır. Gastrit, kabızlık, bulantı ve sinir hastalıklarında faydalıdır. Ancak zehirli olduğu için sadece doktor kontrolünde kullanılmalıdır.

Liken zihni yatıştırır

LİKEN iştah açıcıdır. Kurutulup toz haline getirildikten sonra sıcak suda demlenerek kullanılır. Yatıştırıcı etkisi ile vücudu rahatlatır. Sindirimi kolaylaştırır ve gastrit şikayetlerini azaltır. İdrar söktürücüdür. Özellikle, göğsü yumuşatıcı etkisi ile kronik bronşite karşı oldukça faydalıdır. Öksürüğü keser ve nefes darlığını giderir.

Basur ilacı hevhulma

HEVHULMA bitkisinin çiçekli dalları kurutulduktan sonra suyla lapa haline getirilerek basura karşı haricen kullanılır. Bakterileri öldürücü, kanamayı durdurucu ve idrar söktürücüdür. Damar büzücü özelliği ile kanamaları durdurucu etki göstererek basura karşı faydalı olur. Kabızlığı giderir.

Mikroplara hidrastis

HİDRASTİS bağışıklık sistemini güçlendirir. Mikrop öldürücüdür. Mantar şikayetlerini gidermeye yardımcı olur. Antibiyotik ve anti bakteriyel etkileri ile özellikle mikrobik göz hastalıklarında faydalıdır. Kanamayı durdurucu etkilere sahiptir. Hazımsızlık, gastrit, kolit ve ülser şikayetlerini azaltır.

Karaciğere hazanbel

HAZANBEL baş, boğaz ve bademcik ağrılarına iyi gelir. Vücut direncini artırır. Kansızlığı giderir. Hafızayı kuvvetlendirir. Nefes darlığı ve öksürükte faydalıdır. Kumları dökmeye yardımcı olur. Vücutta biriken fazla suyu atar. Karaciğeri kuvvetlendirir. Damar tıkanıklığına karşı koruyucudur.

Köpek dili kas gevşetir

KÖPEK dili mikrop öldürücü ve yaraların iyileşmesini hızlandırıcı etkilere sahiptir. Saç dökülmesini azaltır. Kasları gevşetici etkileri ile kas ağrılarını azaltır. Hafif yanıklarda ve deri hastalıklarında faydalıdır. Balgam söktürür. Karaciğer hastalıklarına önemli ölçüde iyi gelir.