Mideye kokulu kalkan

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Haziran 2014 Güncelleme 30 Haziran 2014, 00:49
Mideye kokulu kalkan

İÇİNDEKİLER

Düzensiz beslenme, stres koşuşturma derken mide ağrıları, şişkinlik, gaz sancıları kaçınılmaz oluyor. Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, mide ağrısı çekenlere şu uyarılarda bulundu: Papatya, kekik ya da sarı kantaron çayı mide ağrılarının azaltır. Gaz sancılarına iyi gelir. Günde 1 fincan içilmesi mideyi rahatlatmada etkilidir. Zencefil, tarçın, tarçınlı süt, meyan kökü, diken üzümü, aloevara da ülsere ve mide ağrılarına özellikle etkilidir. Mide asidini arttıran, kahve ve asitli içicekler mideye zarar verir. Bal ağrı ve yanma şikayetlerini yok eder. Diyabet öykünüz yoksa 1 tatlı kaşığı doğal bal tüketebilirsiniz. Sindirimi zor olan çiğ besinlerden uzak durmak gerekir. Özellikle soğan ve sarımsak mideye zarar verir ve bu yüzden ülser hastalarına tavsiye edilmez.