Kalpsiz gıdalar

Şeker, kalp, romatizma, bağırsak ve kanser hayatımızı tehdit ediyor. İşlenmiş gıdalar tüketmek ise bu hastalıkları tetikliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Haziran 2014 Güncelleme 07 Mart 2019, 11:24
Kalpsiz gıdalar

İÇİNDEKİLER

Endüstriyel yani işlenmiş, hazır gıdalardaki hileler, hastalıkların kapısını bir bir aralıyor. Son yıllardaki beslenme şekliyle artan hastalık türlerini 'moderen zaman hastalıkları' olarak tanımlayan Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar, bu hastalıkları şöyle anlatıyor: "Gelişen ülke ve büyük şehirlerle birlikte gıdalarda değişime uğradı. Bu değişimle hastalıklarda artmaya başladı. 'Beş Benzemez' dediğimiz kalp, şeker, romatima, bağırsak ve kanser gibi hastalıkların 2 ortak noktası var. 1.si gelişmiş ülkelerde en sık seviyelerde görülürler. 2.si ise bu hastalıkların hepsinde bir enflamasyonun (mikropsuz iltihap) görülmesi."

'Şişlik var ağrı yok'
Vücutta görülen mikrobun şişlik ve kızarıklık gibi belirtilerle ortaya çıktığını ancak ağrının olmadığını söyleyen Dr. Dizdar, şu önerilerde bulunuyor: "Tahıldan zengin beslenme kalp-damar, şeker gibi kronik hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir. Doğal ve kararında yenen her besin sağlığımızı olumlu şekilde etkileyecek bizi hastalıklara karşı koruyacaktır."