Hormonlu gıdalar fıtık ediyor

İşlemden geçmiş, hazır gıdalardaki katkı maddeleri kemiklerimize kadar işliyor. Dr. Dizdar, 'Kemik yapısını bozan bu gıdalar fıtığa yol açıyor' diyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Haziran 2014 Güncelleme 25 Haziran 2014, 00:27
Hormonlu gıdalar fıtık ediyor

İÇİNDEKİLER

Hızla artarak yayılan hastalıklar yaşamımızı tehdit ediyor. Son 20 yılda değişen yeme-içme tarzının, fast-food, paketlenmiş ve hazır gıdaların hayatımıza girerek hastalıkları çağırdığını vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar, "Uzun raf ömürlü ambalajlı gıdayı bir kez yerseniz sorun yok, ama ucuz marketlere gidip, beslenmenizin bütününü bu tür uzun raf ömürlü gıdaya çevirirseniz uzun zamanda hastalıklar ardı sıra gelişmeye başlıyor" diyor.
CİDDİYE ALINMALI
Hastalıkların ciddiye alınması gerektiğini belirten Dr. Dizdar, önce fıtıkların daha sonra bunun üzerine diyabet, kalp-damar hastalıkları ve kanser gibi hastalıkların eklendiğini söylüyor. Ölüm saçan hastalıkların ancak sağlıklı beslenme alışkanlıklarıyla alt edilebileceğini söyleyen Dr. Dizdar, bizi ayakta tutan bağ dokularımızın önemini vurgulayarak sözlerine şöyle devam ediyor: "Bağ dokumuzu bozan bu endüstriyel gıdalar vücudumuzu olumsuz etkiler. Bağ dokusunun zayıfladığının en belirgin göstergesi fıtıklardır. Fıtıklar dokunun iyice zayıfladığı yerlerde ortaya çıkar. Özellikle göbek ve kasık çevresinde sıkça ortaya çıkar. Ancak bu duruma bel fıtıkları ve ayak burkulmaları da dahildir."

KELLE-PAÇA İÇİN-İÇİRİN
Zamanla zarar gören kemiklerimizin ve dokularımızın sağlığı için kelle- paça çorbasının içilmesinin önemli olduğunu söyleyen Dr. Dizdar, "Sakatat geleneksel beslenmemizin bir parçasıdır. Bunca yapay gıdanın karşısında, kemik sağlığınız için bol bol kemik suyu, paça ve gerçek tavuğun suyunu için. Ancak doğal olmasına dikkat edin" uyarısında bulunuyor.

EKLEMLERİMİZ KURUYOR
Günümüzün hastalıklarından çok bilinmese de birisi de eklem kurumasıdır diyen Yrd. Doç. Dr. Dizdar, bu durumun beslenme yanlış ve eksiklikleriyle ortaya çıktığını ve durumu düzeltmenin en güzel yolunun doğal besinlerden geçtiğini vurguluyor.

ÇOCUKLARINIZI ALIŞTIRIN
Çocukların doğal gıdaları koktuğu bahanesiyle yemediğini ifade eden Dr. Dizdar konuyla ilgili şöyle konuşuyor: "Çocuk marketten alınan işlemden geçmiş gıdanın tadına alışınca doğalını yiyemiyor. Kutu süte alışınca diğerine 'kokuyor' diyor. Köy tavuğundan yapılmış mis gibi çorbayı içmiyor. Bu ciddi bir sorun. O nedenle çocuklara doğal gıdalar vermeli, tadına alıştırmalıyız."