En tatlı koruma!

Sinsi hastalık kolesterol genç-yaşlı herkesi tehdit ediyor. Ölümcül sonuçlara yol açabilen bu hastalığa bir avuç ahududu geçit vermiyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mayıs 2014 Güncelleme 27 Mayıs 2014, 01:00
En tatlı koruma!

İÇİNDEKİLER

Damar tıkanıklığından kalp krizine kadar birçok rahatsızlığa neden olan kolesterolden korunmanın yolu doğru beslenmeden geçiyor. Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, "İçeriğinde ne yağ ne de kalori barındıran ahududuyu günde 1 avuç tüketmek kolestrolü dengelemede birebirdir" diyor ve kolesterolü dengeleyecek besinleri şöyle sıralıyor...
ELMA: Kolesterolü düşüren pektin elma da bol miktarda bulunur. Günde 2 elma yemek kolesterolün düşmesinde faydalı olacaktır.
BALIK: Omega-3 zengini balık kolesterol ve trigliseritleri düşürür.
BADEM: İçeriğindeki tekli doymamış yağ oranı ile kolesterolün dengede kalmasında etkilidir.
GREYFURT: Atardamarlarda plak oluşturan kötü kolesterolün (LDL) oksidasyonunu önleyerek kalp hastalığına karşı koruma sağlar.
HAVUÇ: Lif bakımından zengin olan havuç, kalsiyum pektat adlı kolesterolü düşürdüğü kanıtlanan çözülebilir lif içerir.
YEŞİL ÇAY: Kansere karşı etkisiyle bilinen yeşil çay, kolesterolü düşürerek kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar.
ÜZÜM: Günde 1 avuç üzüm kolesterolün düşürmeye yardımcı olur.