ELMA: Kolesterolü düşüren pektin elma da bol miktarda bulunur. Günde 2 elma yemek kolesterolün düşmesinde faydalı olacaktır.
BALIK: Omega-3 zengini balık kolesterol ve trigliseritleri düşürür.
BADEM: İçeriğindeki tekli doymamış yağ oranı ile kolesterolün dengede kalmasında etkilidir.
GREYFURT: Atardamarlarda plak oluşturan kötü kolesterolün (LDL) oksidasyonunu önleyerek kalp hastalığına karşı koruma sağlar.
HAVUÇ: Lif bakımından zengin olan havuç, kalsiyum pektat adlı kolesterolü düşürdüğü kanıtlanan çözülebilir lif içerir.
YEŞİL ÇAY: Kansere karşı etkisiyle bilinen yeşil çay, kolesterolü düşürerek kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar.
ÜZÜM: Günde 1 avuç üzüm kolesterolün düşürmeye yardımcı olur.