Sıfır beden diş döküyor

Güzellik hayaliyle bilinçsiz beslenme 'Bulimia' hastalığına neden oluyor. Vücuda birçok zararı olan bu rahatsızlık ağızda da diş bırakmıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Nisan 2014 Güncelleme 23 Nisan 2014, 01:21
Sıfır beden diş döküyor

İÇİNDEKİLER

PSİKOLOJİK kökenli bir yeme bozukluğu olan Bulimia Nervoza, kişinin kilo algısında ciddi bozulmalarla kendini gösteriyor. Saplantılı düşüncelere sürüklüyen hastalıkta kişi kendisini, hızlı ve kontrolsüz yemek yeme nöbetinden sonra, kusarak, pişmanlık dolu bir döngü içerisinde buluyor. Sonra ise kontrolsüz bir şekilde kusmaya başlıyor. Bu durumun tüm vücudu etkilediği gibi, diş yapısına da büyük zarar verdiğini belirten Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, şunları söylüyor:

CİDDİ SONUÇLAR DOĞURABİLİR
"Yeme, konuşma ve dolayısıyla da yaşamsal faaliyetlerimizi sürdürebilmemiz için sağlıklı dişlere sahip olmalıyız. Bulimia hastalarında kusma sonucu tükürük salgısı azalıyor. Asit nedeniyle dişlerde mine tahribatı yaşanıyor. Bu da çürüklere ve diş kaybına yol açıyor." Bulimia'da olduğu gibi sürekli kusan kişilerin mutlaka tedavi olması gerektiğini anlatan Dr. Kışlaoğlu, sadece diş değil, genel sağlığın etkilenebileceğini vurguluyor.