Doğru beslenme zihni açar

Anne-babalar dikkat! Çocuğunuzun derslerinde başarısı doğru beslenmeden geçiyor. Ananas, kivi ve limonla başarıyı yakalamak mümkün...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Nisan 2014 Güncelleme 23 Nisan 2014, 01:21
Doğru beslenme zihni açar

İÇİNDEKİLER

ÇOCUĞUNUN derslerinde başarılı olması, şüphesiz her annebabanın hayali. Ancak başarı için iyi bir beslenme düzeni oluşturmak şart. Doğru beslenmenin çocukların okul başarısını artırdığını söyleyen Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, annebabalara şu önerilerde bulunuyor... Sabahları kahvaltıda havuç, portakal, kayısı ve ananas karışımı meyve suları çocuğunuzun zihninin açılmasını sağlar. Günde 5 tane ceviz ve bir avuç fındık zihinsel performansı artırır. C vitamininden zengin beslenmek, konsantrasyonu artırmaya faydalıdır. Bol bol kivi, ananas ve limonu beslenme programına ekleyin. Karbonhidratlı yiyecekleri proteinli yiyeceklerle karıştırmayı unutmayın. Böylece hem protein hem de karbonhidrat, zihin açıklığı sağlar. Yani et ile pilavı, yoğurt ile makarnayı ya da peynir ile makarnayı birlikte tüketmesini isteyin. Balık içerdiği (n-3) ve (n-6) yağ asitlerinden zengin olduğundan zihin açıcı özelliğe sahiptir. Çocuklara ve gençlere çok iyi gelir. Bu arada kırmızı et de içerdiği zengin demir sayesinde konsantrasyonu artırma özelliğine sahiptir.

ŞİŞMANLIYORSA NE YAPILMALI?
ÇOCUĞUNUZUN kilo problemi varsa en kısa sürede bir yardım alması gerekir. Anne-babanın diyeti, çocuğa uymayabilir. Örneğin; çocuklar yumurta beyazından yapılmış her türlü tatlıyı yiyebilir. Meyve yemesi de önemlidir. Ancak sırf tatlıyla beslenmesi, çocuğa zarar verir. Çocukların yiyecekleri protein ağırlıklı olmalıdır. Bunun yanı sıra uyku büyüme hormonunu artırır. İyi uyuyan çocuk, kilo almaz.

Yemek yerken su içirmeyin...
İŞTAHSIZ çocuğa içeceği suyu yemek öncesinde vermek ve yemek arasında su içmesini önlemek de önemlidir. Böylece midesini şişirmesini engellemiş olursunuz. Çocuğu sevdiği gıdalarla beslemek, favorisi olan bir yemeği direkt önüne sunmak da beslenmesi bakımından yarar sağlar. Protein yönünden zengin gıdalar yemesi de sağlığı için önemlidir.