Sebze güzelliği

Her derde deva sebzeler, aynı zamanda güzelleştiriyor. Lahana cilde parlaklık veriyor, kırmızı biber gençleştiriyor, pancar yüzü geriyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Nisan 2014 Güncelleme 18 Nisan 2014, 00:42
Sebze güzelliği

İÇİNDEKİLER

SAĞLIKLI ve güzel bir cilde sahip olmak için kozmetiğe servet yatırmanıza gerek yok. Doğal gıdalarla bütçenizi sarsmadan güzelleşebilirsiniz. Hem sağlıklı hem de güzelleştiren besinlerden bazıları şöyle...
1-Ispanak: Ispanak gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler içerdiği maddelerle cildinizin daha genç ve parlak görünmesini sağlar. Yorgun ve kırmızı gözleri ise tedavi eder.
2-Kırmızı lahana: İçeriğindeki iyot ve kükürt miktarıyla cildinize ışıltı verir. Leke oluşumunu önler. Ayrıca, vücuttaki toksinleri dışarı atmakta yardımcı olur.
3-Fesleğen: Kokulu ve aromatik fesleğen, antioksidan zenginidir. Cilt kalitenizi artırarak, cilt kanserine karşı da koruma sağlar.
4-Lahana: İçeriğindeki K vitamini ile cilde parlaklık verir. Ayrıca kolestrol ve kan basıncını dengede tutan lahana, kalp hastalıklarına karşı koruyucu etki gösterir.
5-Brüksel lahanası: Vücutta anormal büyüyen bazı enzimleri durdurarak tümör büyümesini önler. İltihap ve romatizmal artrit şansını en aza indirir.
6-Patlıcan: Mor sebzeler cildin parlak ve pürüzsüz görünmesini sağlar. Yaşlanma karşıtı etkileri de bulunan patlıcan, kansere karşı koruma sağlar.
7-Kırmızı biber: En iyi C vitamini kaynaklarından biridir. Enfeksiyonlara karşı koruyan biber, genç görünümlü bir cilde ulaşmanın da anahtarıdır. Kırışıklıkları azaltır. Sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlar.
8-Pancar: Düzenli tüketiminde, cildinizin pürüzsüz, net ve esnek görünümünü artırır. Lekeleri en aza indirmeye yardımcı olur. Cildinizi nemli tutarak kırışıklığı önler.