İç iç zayıfla!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mart 2014 Güncelleme 13 Mart 2014, 01:34
İç iç zayıfla!

İÇİNDEKİLER

YAZA yaklaştığımız şu günlerde kilo verme telaşı da başladı. "Fit bir bedene sahip olmak herkesin hayalidir" diyen Beslenme Danışmanı Dr. Gönül Ateşsaçan "Yağ yakan içeceklerle kilolarınızdan kurtulabilir" dedi. Ardından da şu bilgileri verdi:

KEREVİZ YAĞ YAKTIRIR
Sarımsaktaki etkin bir bileşen olan allicin, kilo vermede yardımcıdır. Kereviz, yoğun sindirilebilir kalsiyum içeriği ile yağların vücuttan atılmasını hızlandırır. Demir açısından zengin olan reyhan ise vücuda enerji vererek dinçlik kazandırır.
METABOLİZMAYI HIZLANDIRMAK İÇİN: 1 tutam yeşil çay, 1 tutam mate çayı, 1 parça kabuk tarçın ile çeyrek tatlı kaşığı biberiyeyi 1 bardak kaynamış olan suyun içerisine koyun. 15 dakika demleyip için.
SELÜLİT İÇİN ÖZEL FORMÜL: 1 kg deniz tuzu, yarım limonun suyu, 1/2 kahve kaşığı portakal yağı, 4-5 damla biberiye yağı, 1 çay kaşığı zencefil, yarım çay kaşığı lavanta, 1 çay kaşığı yeşil çay, 10 damla greyfurt ve havuç suyunu bir kapta karıştırın. 40-50 dakikalık bir yürüyüş sonrası bu karışım ile karın, kalça ve baldır kısımlarına kese yardımıyla 5'er dakika mesaj yapın.