CEVİZ: Omega-3 yağ asidi açısından en zengin besinlerden biridir. Güçlü bir hafızaya sahip olmak için günde 3 adet ceviz tüketmek hafızayı canlı tutar.
BALIK: Omega-3 yağ asidinden zengin, trans yağ asitlerinden fakir bir beslenme düzeni, beyin sağlığı açısından önemlidir. Unutkanlığı önlemek için haftada 2 gün balık yemek şart. Eğer balık tüketemiyorsanız günde 1 gram omega-3 takviyesi almanızda fayda var. Ancak omega-3 yağ asidinin tüketim miktarı yaşa ve hastalık durumuna göre değişebiliyor.
KARANFİL ÇAYI: Zihni canlandırıp, unutkanlığı geçirici etki gösteriyor. Karanfil çayı, kalp çarpıntısına da iyi geliyor. Karanfilin ayrıca dişleri güçlendirici etkisi de bulunuyor. Bir tutam karanfili 1-2 bardak su ile bir demilikte kaynatın. 5 dakika bekledikten sonra balla tatlandırarak için.
KEREVİZ: Beyni güçlendirir. Sinir yorgunluğunu ve unutkanlığı giderir. İdrar sökücü özelliği de vardır. B vitamini ve demir içeren kereviz, böbrek taşlarının ve kumlarının atılmasına yardım eder. Kan ve süt yapımını destekler, karaciğeri temizler. Kereviz, şeker hastalığı, yüksek tansiyon ve romatizmada da yararlıdır.
ÜZÜM: Özellikle kuru üzüm, zihni kuvvetlendirir. Her gün 1 avuç yenilmelidir.
CİĞER: B12 vitamini beyin ve sinir hücrelerinin gelişiminde önemli yere sahiptir. Alzheimer hastalığına karşı etkilidir. Bu nedenle peynir, yumurta ve ciğer gibi B12 zengini yiyeceklerin tüketilmesini öneririm.
AHUDUDU: Bahçelerde yetiştirilebilen yararlı bir bitkidir. Zindelik verir, zihinsel yorgunluğu giderici güce sahiptir.
BİTTER ÇİKOLATA: Kakao içerisindeki "flavonlar" nedeniyle beyindeki kan akışını hızlandırır. Bu nedenle hafızayı çalıştırıcı özelliği vardır. Ancak kalorisi yüksektir, sınırlı oranda tüketilmelidir.