Doğal güzellik

Cilt kuruluğuna avokado, berrak bir yüz için elma, kırışıklıklara dut, yaşlanmaya karşı ise ıspanak, brokoli ve kereviz ilaç gibi geliyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Şubat 2014 Güncelleme 10 Şubat 2014, 00:05
Doğal güzellik

İÇİNDEKİLER

Canlı ve güzel bir cilt için doğru beslenme şart. "Yanlış beslenme ilk etkilerini ciltte gösterir. Ciltte solgunluk, kuruluk ya da lekelerle kendini belli eder. Cilt çabuk yaşlanır" diyen Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, uzun yıllar sağlıklı bir cilde sahip olmanın doğal yollarını anlattı...

ELMA: Cildi destekleyen E vitamini ve folik asit içeren elma, cildin berraklaşmasını sağlar.

ISPANAK: Ispanak, brokoli ve kereviz gibi sebzeler, yüksek oranda antioksidanlar ile (yaşlanmayı geciktiren ve çevre kirliliğinin etkisini azaltan vitaminler) cildin esnek kalmasını sağlayan C vitamini, yaraların iyileşmesine yardımcı olan A vitamini ve hücrelerin oksijeni kullanmasını sağlayan E vitamini içerir.

HAVUÇ: Çok iyi bir sivilce ilacıdır. Sağlıklı cilt, saç, tırnak ve sinirler için gereken fosforu içerir.

DUT: Kırışıklıklara iyi gelir. Yaşlanmayı geciktirmede etkili antioksidan içerir. Ayrıca kısa zamanlı hafıza ve denge için de yararlıdır. Her gün bir avuç dut yiyin.

AYNI SAFA: Bu çiçek cilt hücrelerinin gelişimini arttırır. Güneşten etkilenmiş cildi yumuşatır ve mikrop kapmaya karşı korur.

MAYDANOZ: İçerdiği antioksidan ve C vitamini içeriğinin etkisiyle cildin genç kalmasını sağlar. Maydanoz aynı zamanda cildi sıkılaştırır.

PAPATYA: Papatya yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Bu nedenle günde 2 bardak papatya çayı içmek, ciltte yaralarınız varsa iyi gelecektir.

BROKOLİ: Cilt kanseriyle savaşan moleküllere de sahiptir. Cildin elastikiyetini korur, çürükleri önler ve aynı zamanda akne tedavisine yardımcıdır.

AVOKADO: Cilt kuruluğu için birebirdir. Cildin canlılık kazanmasını sağlar. Deriyi kurumaktan korur ve özellikle, duyarlı, kuru, yıpranmış ve yaşlanmış deriyi iyileştirir, güçlendirir.