HER DERDE DEVA...
El ve ayaklarda titremelerin azalmasına yardımcı olur. Damar tıkanıklığını önleyebilir. Antiseptik özelliğiyle midedeki rahatsızlıklara ve karın ağrıları, idrar yolu enfeksiyonlarına karşı etkilidir. Kuvvetli bir gaz söktürücüdür. Bağırsak kurtlarının dökülmesine ve iltihapların iyileşmesine yardımcı olur. Cinsel isteği arttırır. Öksürüğü ve ishali keser. Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir, direncini arttırır. Soğuk algınlığı ve nezleye karşı etkilidir. Kan şekerini dengeleyen tarçın, şeker hastaları için çok faydalıdır. Tarçının içerisinde bulunan aromatik yağ asitleri beyin aktivitelerini artırmada ve hafızayı güçlendirmede etkilidir. Özellikle çocuklarda zihin açar ve konsantrasyonu artırır. Unutkanlığınızın azalmasında faydalı olabilir.
DOYA DOYA İÇİN...
Yemeklerde ve tatlıları süslemek için kullanılan tarçından, çay olarak ya da içme suyuna koyarak da faydalanabilirsiniz. Bir tane çubuk tarçını bir sürahi içme suyuna atın. Hem aromasıyla suya tat katar hem de faydalarını görebilirsiniz. Bunun yanı sıra tarçını bitkisel çayların içerisine atarak da içebilirsiniz. Toz tarçın kullanacaksanız yemeklerinize 1 ya da 2 çay kaşığı atabilirsiniz.
SOĞUK ALGINLIĞINA HATMİ ÇİÇEĞİ
VÜCUDA rahatlık veren hatmi çiçeği öksürüğü keser, göğsü yumuşatır ve balgam söktürür. Nezle ve bronşit şikayetlerini azaltır. Boğaz, ağız ve diş eti iltihaplarını giderir. Bağırsak iltihaplarında faydalıdır. Hatmi çiçeği çay yapılıp içilirse soğuk algınlığı, nezle ve öksürüğe iyi
gelir.
Tarçın çayı nasıl yapılır?
TOZ tarçından 1 kahve kaşığını demliğe koyun. Üzerine de 300- 400 ml kaynar su ilave edin. Yaklaşık 5-10 dakika demlemeye bırakın. Ardından süzerek içebilirsiniz.