Koruyucu tarçın

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Aralık 2013 Güncelleme 21 Aralık 2013, 00:00
Koruyucu tarçın

İÇİNDEKİLER

TATLILARIN vazgeçilmezi olan tarçın, ishali keser. Hazmı kolaylaştırır. Gaz söktürücüdür. Cinsel isteği arttırır. Ruhi sıkıntıları giderir. El ve ayaklardaki titremeleri ve damar tıkanıklığını önler. Kolestrolü düşürür. Yiyeceklere eklendiğindebozulmasını ve bakterilerinin büyümesini önleyen doğal bir gıda koruyucusudur.

KANSER DÜŞMANI BEZELYE
BEZELYE, vücuda enerji verir ve vücudu kuvvetlendirir. Kasların gelişmesine ve yenilenmesine yardım eder. Kansızlığa iyi gelir. Kan kanserine karşı koruyucudur. Karaciğerin çalışmasını düzene sokar. Özellikle taze bezelye bağırsakları çalıştırarak kabızlığı giderir.

GÜÇ SARI KANTARONDA
SARI kantaron otu çay olarak tüketilebilir. Vücuda kuvvet verir. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. İştah açar, hazmı kolaylaştırır ve mide ağrılarını azaltır. Astımda da faydalıdır. Balgam söktürücüdür. Adet sancılarını ve menopoz şikayetlerini azaltır. Hamilelikte tavsiye edilmez

PARAZİT DÜŞMANI KABAK
KABAK çekirdekleri 'Tenya' denilen bağırsak kurtlarını dökmede etkili oluyor. Ancak tuzsuz olanı tavsiye ediliyor. Çocuklara 40 gram, büyüklere 100 gram kabak çekirdeği verildiğinde, tenya ve onun gibi parazitlerden kolayca kurtulmaları sağlanıyor.

ENERJİ VERİP, ZİHNİ AÇIYOR
VÜCUDA enerji veren pirinç, doyurucudur. Zihni açar. Yüksek tansiyonu düşürür. Hazmı kolaylaştırır. Vücuttaki fazla suyu çekerek vücudun toksit maddeleri uzaklaştırmasına yardımcı olur. İçeriğindeki kanser önleyici maddeler sayesinde başta bağırsak kanseri
olmak üzere kansere koruyucudur.

KESTANE ATEŞ DÜŞÜRÜR
SUDA kaynatılan kabukları ateş düşürür ve sinirleri yatıştırır. Meyvesi, kasları kuvvetlendirir. Kan dolaşımını düzenler. Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Varis ve basur memelerinin meydana gelmesini önler. Karaciğer yorgunluğu ve şişliğini geçirir. Kansızlığı giderir. Mideyi kuvvetlendirir. Damar sertliğini önler.

BAYILANA DA SOĞAN...
İDRAR söktüren ve damar sertliğine faydalı olan soğan, aynı zamanda kilo verdiriyor. Prostat bezinin sağlıklı çalışmasını sağlayan soğan iktidarsızlıkta da faydalı. Böbrek ağrısını dindirir. Baygınlığı geçirir. Egzama ve diğer cilt hastalıklarında faydalıdır. Öksürük söktürür, bronşları temizler.

TANSİYON DÜŞMANI
BEDENİ ve zihni gücü artıran üzüm, kan yapar. Vücutta biriken zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlar. Yüksek tansiyonu düşürür. Mide ülseri, gastrit, karaciğer hastalıkları, dalak hastalıkları ve romatizmaya faydalıdır. Mide bulantısını önler.