Zayıflatan elma çayı mucizesi

Kilo vermek için yemeğinizden kesemiyorsanız bu haberi dikkatli okuyun. Çünkü Prof. Dr. Ziya Mocan'ın elma çayı tarifi ile zayıflamak mümkün.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Kasım 2013 Güncelleme 28 Kasım 2013, 01:22
Zayıflatan elma çayı mucizesi

İÇİNDEKİLER

Sağlıklı beslenme deyince akla ilk gelen meyvelerden biri şüphesiz elma. Zayıflamadan, kolesterolü düşürmeye kadar pek çok yararı olan elmanın mucizelerini anlatan Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, günde bir elmanın bile sağlıklı yaşam açından oldukça etkili olduğunu kaydetti. Mocan, elmanın içerisindeki pektin maddesinin kötü kolesterolü düşürdüğünü belirtti.

SİRKELİ SU İLE YIKAYIN
Elmanın kabuğunu soymadan yenmesini öneren Mocan, "Kabuğunda böcek ilaçları olma ihtimali olduğundan sirkeli veya limonlu suda tutabilirsiniz" dedi. Mocan, içerisindeki çözülebilir lifi sayesinde kan şekerini düzenlediğini söyledi.

TOK TUTAR, YAĞ YAKAR
Diyetlerinde tok tutma özelliği nedeni ile ara öğünlerde mutlaka yenilmesi önerilen elmanın, 80 kalori olduğunu belirten Mocan, "İçerdiği lif nedeni ile su ile birlikte alındığında, midede lifler şişer ve tok tutmaya yarar. Ayrıca tarçınla alınan elma çayları kan şerini düzenler" dedi. İşte Prof. Dr. Ziya Mocan'dan TAKVIM'e özel metabolizmayı hızlandıran, iştahı kesen, yağ yakan ve zayıflatan elma çayı tarifi...

ÇAY TARİFİ
2 elma, 1 portakal ve 1 limonu doğrayıp 2 litrelik tencerede 2 kalem tarçın ve 2-3 adet karanfille birlikte 10-15 dk kaynatın. Ara öğünlerde günde 6-7 kez içilmesi şeker dengesini düzenleyerek zayıflamada önemli destek sağlar.