Kanser düşmanı elma

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ekim 2013 Güncelleme 24 Ekim 2013, 00:16
Kanser düşmanı elma

İÇİNDEKİLER

Özellikle düzenli tüketilmesi durumunda elma, bağırsakları düzene sokar ve bağırsak kanseri riskini azaltır. Elma, posa ve antioksidan maddeler içerdiğinden kolesterolün düşmesine yardımcı olur. Bol lifli bu meyve tokluk hissi verdiğinden dolayı, diyet yapanlara ara öğün olarak ve ana yemeklerinden önce tüketmeleri tavsiye edilir.

Bağırsağın ilacı kekik
Bedeni kuvvetlendiren kekik, hazmı da kolaylaştırır. Kalp çarpıntısını keser. Bağırsak iltihaplarını iyileştirir. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur. Kandaki şeker miktarını azaltır.

Uzun yaşımın sırrı soya
Uzun yaşamak isteyen herkes mutlaka soya tüketmeli. Soya, içerisinde östrojen hormonu etkilerini sulandıran bir madde ile göğüs, rahim ve boyun kanserine yakalanma riskini azaltır. Menopoz etkilerini azaltan soya, kolesterol seviyesini de düşürür. Sinirlerin ve adalelerin güçlenmesini sağlar. Zihin yorgunluğunu giderir.

Enerji topu bezelye
Bezelye vücuda enerji verir ve vücudu kuvvetlendirir. Kasların gelişmesine ve yenilenmesine yardım eder. Kansızlığa iyi gelir. Kan kanserine karşı koruyucudur. Karaciğerin çalışmasını düzene sokar. Özellikle taze bezelye, bağırsakları çalıştırarak kabızlığı giderir.

Isırgan otu ile saçlar daha güzel
Saça parlaklık ve canlılık veren ısırgan otu, alerjiye karşı direnci artırır. Karaciğeri ve böbrekleri temizleyen ısırgan otu, sindirimi düzenlemeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.

Mide dostu havlıcan
TIBBİ faydasının çok olduğu bilinen havlıcan, kaynatılıp suyu bir miktar içildiğinde mide ağrılarına ve ekşimesine, romatizma ve kulunca iyi geldiği bilinir. Ağız kokusunu gideren bu ot, balgam söktürür ve tükürük ifrazatını arttırır.