Ferahlatan tarçın

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ağustos 2013 Güncelleme 20 Ağustos 2013, 00:00
Ferahlatan tarçın

İÇİNDEKİLER

Tadıyla tat veren tarçının faydaları, saymakla bitmiyor. Tarçın, ferahlık verir ve iştah açar. El ve ayaklardaki titremeleri ve damar tıkanıklığını önler. Mide rahatsızlıklarına ve karın ağrılarına iyi gelir. Cinsel isteği arttırır. Soğuk algınlığına karşı yararlıdır.

Şifa için kimyon ekin
Baharatlar dünyanın vazgeçilmezi olan kimyon, hazmı kolaylaştırır. Mide şişliğini azaltır ve mideyi kuvvetlendirir. Anne sütünü arttırır. Sinirleri yatıştırır ve yüksek tansiyonu düşürür. Nefes darlığı, prostat, şeker hastalığı ve romatizmada faydalıdır.

Saçın kökü fesleğende
Sağlıklı saçların yolu fesleğendengeçiyor. Fesleğenli saç losyonlarıyla saç derisine masaj yaparak, onların kökünü güçlendirebilirsiniz. Ayrıca fesleğenin sakinleştirici ve yatıştırıcı özelliği vardır. Enerji verir ve cildi rahatlatır.

Temel Reis mucizesi
Temel Reis'in mucizevi besini olan ıspanak tepeden tırnağa mucizeler yaratıyorb Ispanak, kalp hastalıklarını, felci ve yüksek tansiyonu önlüyor. Kansere yol açan sağlıksız hücrelerin oluşmasını engelliyor. Göz hastalıklarına iyi geliyor.

Canımızın içi patlıcan
Anavatanı Hihdistan olan patlıcan, şifada sınır tanımıyor. Pankreas, karaciğer ve böbrekleri Kuvvetlendirir. Bol idrar söktürür, kansızlığı giderir, vücuttaki fazla suyu dışarı boşaltır ve kilo verdirir. Şeker hastalarının şeker seviyesini ayarlamakta etkilidir.

Üzümü ye bağını sorma
Her tanesi "doktor" olan üzüm, vücuttaki zararlı maddelerin atılmasını sağlar. Yüksek tansiyonu düşürür. Kabızlığı giderir. Kalbi kuvvetlendirir. Hamilelerin mide bulantısını önler. Böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine yardımcı olur.

Şekerin ilacı zeytin
Dünyanın en eski besini olan zeytin, safrayı artırır. Karaciğeri çalıştırır. Ayrıca karaciğer ağrılarını önler. Sarılıkta son derece faydalıdır. Yaprak ve kabukları ise yüksek tansiyonu düşürür. Kandaki şeker miktarını da azaltır.

Bol bol fındık kırın
Fındık, bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Vücuda kuvvet verir. Hamilelere de faydalıdır. Dövülmüş yenirse öksürüğü keser. Fındıkyağı, böbrek ağrılarını giderir. Kum ve taşların düşürülmesinde yardımcı olur. Sarada da faydalıdır.

Taş gibi meyve gilaburu
Gilaburu meyvesi, böbrek taşının düşürülmesinde yaygın olarak kullanılır. 1 kür (8 kg) gilaboru 1 hafta içerisinde 6-8 mm böbrek taşı eritebilmektedir. Taş 8 mm den büyük ise her 8 mm için bir kür düşünülmelidir. Gilaboru ayrıca böbrek tembelliğine ve böbrek kistlerine de iyi gelmektedir.