Balık: Özellikle somon ve ton gibi soğuk su balıkları bol miktarda omega yağ asidi içerir. Omega 3 yağ asitleri iltihaplı hastalara iyi gelir. Haftada en az 3 öğün balık tüketerek romatizma ağrılarını azaltabilirsiniz.
Yumurta: Sağlıklı doku ve eklemler için sülfür gerekir. Sülfür, yumurtada bol miktarda bulunur.
Aynı zamanda B vitamini açısından zengin olan yumurta, eklem dokusunu geliştirir.
Nar: Düzenli olarak nar suyu ya da nar tüketmek, romatizmal ağrıların ve şişliklerin dinmesine yardımcı olur.
Enginar: Vücuttaki zehri atma özelliği, başta romatizma olmak üzere, gut hastalığı ve eklem yanmasına karşı bire birdir. İçeriğindeki folik asit ve potasyum ile kemikleri kuvvetlendirir.
Domates: Lif açısından zengin olan bu besin, kanı temizler. Kalp hastalıklarına karşı koruyucudur.
Romatizmaya iyi gelir.
Yaşlanmayı geciktirir.
Kekik: Vücuttaki diğer yağların parçalanmalarını sağlar.
Kekik yağı banyoda sürüldüğü zaman romatizma ağrılarını azaltır.
Zencefil: Uyarıcı etkileri kan damarlarını genişletip kan dolaşımını arttırarak romatizma ağrıları ve yanmalarını yok eder.
Elma: Günde bir elma yemek doktoru evinizden uzak tutar. Şeker, yüksek tansiyon ve romatizmada faydalıdır.
Lavanta: İdrar söktürücüdür. Romatizmaya karşı çay halinde kullanılır.
Turp: Böbreklerdeki mikropları öldürür. Romatizma riskini düşürür.