Güzellik iksiri fesleğen

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Haziran 2013 Güncelleme 10 Haziran 2013, 00:00
Güzellik iksiri fesleğen

İÇİNDEKİLER

Fesleğen sakinleştirici özelliği ile vücudu rahatlatır. Öksürüğü ve baş dönmesini keser. Ağız içindeki yaralara karşı faydalıdır. Çayı cildi rahatlatır. Fesleğen ile hazırlanan losyonlarla saç derisine masaj yapılırsa saç köklerini güçlendirir. Yağı selülit şikâyetlerini azaltır.

FRENK KİMYONU GAZI ALIR
Frenk kimyonu iştah açıcı ve uyarıcıdır. Anne sütünü arttırır. Bağırsaklarda gaz oluşumunu engelleyici etkiye sahiptir. Mideye faydalıdır. Sindirimi kolaylaştırır. Solunum yolu hastalıklarında faydalıdır. Balgam söktürür. Ağız kokusunu giderir.

AĞRI KESİCİ ÇÖREKOTU
Çörek otu vücuda kuvvet ve zindelik verir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. İştahı açar. Mide ve bağırsak gazlarını söktürür. Kokusu baş ağrısını keser. Anne sütünü arttırır. Nefes darlığı, astım ve öksürüğe karşı faydalıdır. Romatizma şikayetlerini azaltır.

BASUR İLACI HEVHULMA
Hevhulma bitkisinin çiçekli dalları kurutulduktan sonra suyla lapa haline getirilerek basura karşı haricen kullanılır. Bakterileri öldürücü, kanamayı durdurucu ve idrar söktürücüdür. Damar büzücü özelliği ile basura karşı faydalı olur. Kabızlığı giderir.

KERAVİYE SOLUK VERİR
Keraviyenin kurutulmuş ve taze meyvelerinden elde edilen yağı kullanılır. Mide şikayetlerini azaltır. İdrar söktürür ve özellikle yağlı besinlerin sindirimini kolaylaştırır. Anne sütünü arttırır. Astım gibi solunum sistemi rahatsızlıklarında da faydalıdır.

KABIZLIĞA GÖVEM ERİĞİ
Gövem eriği ormanlarda bilhassa kireçli topraklarda yetişir. Kökü, kabukları ve meyveleri kullanılır. Kabızlık çekenler yetişkinler gövem eriği şurubundan günde iki yemek kaşığı, küçükler ise bir yemek kaşığı almalıdırlar.

YARPUZ BÜNYEYİ RAHATLATIR
Yarpuz otu pembe-mor karışımı renklerde çiçekler açan ve naneye benzeyen, güzel kokulu, çok yıllık bir bitkidir. Vücudu rahatlatır ve ferahlık verir. Mide bulantısını giderir. Balgam söktürür. Adet görmeyi kolaylaştırır, fakat hamilelerde düşüğe sebep olabilir.

KALP İÇİN KAFUR ESANSI
Kafur ağacının, odunu su buharında damıtılarak renksiz ve şeffaf bir yağ olan kafur yağı elde edilir. Uyarıcı etkisi ile kalbi, beyni, sinirleri ve solunum sistemini uyarır. Kan dolaşımını destekler ve kalp yetmezliğine iyi gelir. Akciğer hastalıklarında da faydalıdır.

MAHLEP VİAGRA GİBİ
MAHLEP ağacının tohumu kumarin, silisilik asit ve prusik asit içerir. İdrar ve balgam söktürücüdür. Nefes darlığı ve sıtmaya karşı faydalıdır. Ağrı kesicidir. Vücuda kuvvet verir ve cinsel isteği arttırır. Şeker hastalarına ve prostat şikayeti olanlara iyi gelir.