HER GÜN 2 BARDAK
İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji bölümü mezunu Goca, "Hazır meyve suları, gazlı içecekler yerine, restorant ve evlerde taze sıkma havuç, portakal, elma sularından 1-2 bardak içmek vücut için faydalı. Vücudu zinde tutup toksinlerden temizler. Havuç suyunu, her gün sabah kahvaltının ardından, akşam ise yemekten 2 saat sonra içmek çok faydalıdır" dedi. Unutkanlığı önleyen bu mucizevi sebzenin diğer faydaları ise şöyledir:
1- Havuç ve havuç suyu az kalori içermesine rağmen besleyicidir. Zayıflamada ve kilo korumada etkilidir. Ara öğünlerde 1-2 küçük havuç yenilmesi tokluk hissi sağlar.
2- Karaciğer fonksiyonlarının korunmasında, sindirim sistemi üzerinde oldukça etkilidir.
3- Cildi canlandırır, güzelleştirir.
4- Yaşlanmaya bağlı oluşan ağrı ve sızıları havuç suyu içerek azaltabilirsiniz.
5- Doğal A vitamini kaynağı olduğu için göz sağlığını, görme gücünü artırır. Kemik bozuklukları ve osteoporoza karşı etkilidir.
6- Potasyum ve posa içeriği ile kolesterole, hipertansiyona karşı savaşır.
7- Safra kesesi ve karaciğer enzimlerini düzenlenmesi üzerinde çok etkilidir. Yağlanmayı azaltır.
8- İçerdiği E vitamini ile kanser oluşumunu engeller.
9- Havuç suyu güçlü bir antioksidant olan betakarotenden zengin olduğu için hücre dejenerasyonunu önler. Yaşlanma sürecini yavaşlatır.
10- Biraz limon ve zeytinyağı ekleyerek hazırlanan havuç salatası zihni açar, öğrenmeyi hızlandırır...