Kabak böbrekleri korur

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Haziran 2013 Güncelleme 06 Haziran 2013, 00:00
Kabak böbrekleri korur

İÇİNDEKİLER

Özellikle B1 ve C vitaminleri ile potasyum ve fosfor mineralleri açısından zengin olan kabak, basur ve prostat şikayetlerini azaltır. Yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Sinirleri yatıştırır. En önemlisi de böbreği koruyan en etkili besinler arasındadır.

Cesaretli çemen otu
Çemen otunda sabit ve uçucu yağ, saponin, diosgenin, müsilaj ve alkaloitler bulunur. Öksürüğe iyi gelen çemen otu aynı zamanda asosyal kişilerin cesaretini artırmak için de kullanılıyor.

Karanfil kalbi güçlendirir
Karanfil ağacının çiçeği genelde ağız kokusu gidermekte kullanılır. Ama yapılan son araştırmalar karanfilin mikropları öldürdüğünü gösteriyor. Karanfil aynı zamanda kalbi ve hafızayı da kuvvetlendiriyor.

Karayemiş gençleştirir
Karayemiş sinirleri yatıştırır ve kalp çarpıntısını giderir. Bronşitte faydalıdır. Nefes darlığını giderir ve öksürüğü keser. Adet gecikmelerini gidermeye yardımcı olur. Antioksidan etkileri ile yaşlanmayı geciktirir. Kanser ve şeker hastalığına karşı koruyucudur.

Kansere karşı kuru incir
Tarih boyunca birçok medeniyetin yazılı kaynaklarında da geçen meyvelerden olan incirin yaşı olduğu kadar kurusu da şifa dağıtıyor. Kolesterol oranını düşürerek kalp ve damar hastalıklarına karşı vücudu korur. Kansere karşı da koruyucudur.

Kuzu kulağı vitamin deposu
Türkiye'de bolca yetişen kuzu kulağı bol miktarda C vitamini ile tanen, reçine, şekerler ve nişasta içerir. Yapılan araştırmalara göre bu ot, egzama, sedef ve sivilce gibi cilt hastalıklarına karşı faydalıdır. C vitamini sayesinde soğuk algınlığına karşı korur.

Hepatit ilacı marrup
Marrup, ateşi düşürür. Sindirim sistemi, mide, bağırsak ve mesane rahatsızlıklarına iyi gelir. Ülser yaralarını iyileştirmeye yardımcı olur. Safrayı arttırır. Kalp hastalıklarında faydalıdır. Hepatite karşı da faydalıdır.

Romatizmaya söğüt kabuğu
Söğüt kabuğu 30 yıldır Avrupa'da bitkisel ilaç olarak kullanılıyor. Ateşli hastalıklar ve romatizmaya karşı kullanılan söğüt kabuğu, ateşi düşürmede ve iltihapların giderilmesinde etkili rol oynar. Romatizma ve gut şikayetlerini azaltır. İdrar yolu taşlarını düşürür.

Karın ağrısına tarçın
Tarçın tarihin bilinen en etkili şifalı bitkileri arasında yer alıyor. Soğuk algınlığı ve nezleye karşı yararlıdır. Kan şekerini dengeleyen tarçın, şeker hastaları için çok faydalıdır. En önemlisi de mide rahatsızlıklarına ve karın ağrılarına iyi gelir.