Cinsel hayat kaynağı süt

Doğru ve dengeli beslenmek kadınlarda doğurganlığı artırır, erkeklerde kısırlığa çare olur. Cinsel yaşamı harekete geçiren ve sağlık veren başlıca besin ise süttür

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mayıs 2013 Güncelleme 25 Mayıs 2013, 00:00
Cinsel hayat kaynağı süt

İÇİNDEKİLER

Yeterli ve dengeli beslenme, çok çeşitli bitki karmaları ve sağlıklı yaşam tarzı ile cinselliğiniz sağlıklı bir hale gelecektir. Genel beslenme kuralların başında sayılan; ideal kiloda olmak, az az sık sık beslenmek, karbonhidrat ve proteini dengeli almak, yağdan uzak durmak ve bol bol su içmek doğurganlık ve cinselliği de etkileyen unsurlardır. Eğer doğru beslenme alışkınlıkları sizin yaşam tarzınızı oluşturuyor ise doğurganlığınız ve cinsel yaşamınız açısından sağlıklısınızdır.

ÇiNKO:
Erkeklerde sperm üretiminde etkili olan çinko, kadınlarda da hem cinsel organların gelişmesinde hem de cinsel gücün ve doğurganlığın artmasında etkilidir. En iyi kaynakları kırmızı et, kümes hayvanları, fasulye, fındık, kahvaltılık tahıllar ve süt ürünleridir.

SERATONiN:
Kendinizi güzel ve iyi bulmuyorsanız, cinsel yaşamınızla ilgili sıkıntılar yaşıyorsanız bunun nedeni seratonin olabilir. Sinir sisteminde etkili olduğu için cinsel yaşam içinde çok önemlidir. Balık, tavuk ve kırmızı et, süt, kepek ekmeği, kuruyemişler, meyve tüketimi ile vücudunuzda seratonin salgılanacak ve problem kalmayacaktır.

KALSiYUM:
Kadın sağlığında vazgeçilmez bir mineral olan kalsiyum cinsellik ve doğurganlık içinde vazgeçilmezdir. Kalsiyum orgazmdan sorumludur ve cinsel problemlerin bazılarının da buna bağlıdır. Bu nedenle kadınlar kalsiyum alımlarına dikkat etmelidir. Süt ürünleri, koyu yeşil yapraklı sebzeler, soya fasulyesi, baklagiller, fındık ve pekmez kalsiyumdan zengindir.

MAGNEZYUM:
Vücutta magnezyum yetersizliği olduğunda adet dönemi problemleri ve sıkça tatlı krizleri görülür. Gebelikte de adale kramplarına neden olur. Ve maksimum düzeyde stresin etkinliğini azaltır. Mutlaka magnezyum alımımız yeterli olmalıdır. Zengin kaynakları ise kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler, badem, fıstık, muz, kakao ve taze meyveler.

FOSFOR:
Güzel bir kadının simgesi olan dişler için yeterli fosfor alınmalıdır. Vücutta bol miktarda fosfor bulunmaktadır. Süt, peynir, yoğurt gibi süt ürünleri, karaciğer, fındık-fıstık ve baklagiller fosfordan zengin olan besin kaynaklarıdır.

YARIN: Cinselliği artıran besinler-2

TAYLAN KÜMELİ