Şekeri olana elma çayı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Nisan 2013 Güncelleme 21 Nisan 2013, 00:00
Şekeri olana elma çayı

İÇİNDEKİLER

Elma çayı, sinirleri ve adaleleri kuvvetlendirir. Beden ve zihin yorgunluğunu giderir. İdrar söktürür. Vücuttaki zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur. Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesini sağlar. Hazmı kolaylaştırır. Kanı temizler. Kolesterolü düşürür. Kabızlığı giderir. Şeker hastalarına faydalıdır. Öksürüğü keser. Ateşi düşürür. Uçukları giderir.

Karaciğer dostu enginar
Enginar, karaciğer ve böbrek yetersizliğinde, bunların sancılarında, sarılık ve gut hastalıklarında, aşırı şişmanlıkta, kurdeşende, romatizmada ve egzamada oldukça faydalıdır. Kan dolaşımını düzenler. Kolestrolün neden olduğu damar sertliği, kalp sancıları, enfarktüs, beyin kanamaları gibi rahatsızlıkların önleyicisidir.

Kivi gençleştiriyor
Çok zengin bir C vitamini deposu olan kiviyi küçük-büyük herkes mutlaka tüketmeli. Kivi; A vitamini, potasyum, kalsiyum, demir ve magnezyumdan da oldukça zengindir. Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler. Tansiyonu düzenler, bağışıklık sistemini güçlendirir. Yaşlanmanın ciltteki belirtilerini azaltır.

Öksürene fesleğen
Hoş aromalı kokuya sahip fesleğen birçok rahatsızlığa iyi gelir. Özellikle geçmeyen öksürüklerde faydalıdır. Baş dönmesini durdurur. Arı sokması halinde etki gösterir. Ağız yaralarına iyi gelir. Fesleğen kokusu, sivrisinek ve tahtakurusu gibi haşaratları kaçırır.

Şalgam idrar söktürür
Şalgam taş ve kum döker, bronşları boşaltır, idrar söktürür ve pekliği giderir. Uzmanlar, şeker hastalarının da şalgam yiyebileceğini vurguluyor ve şalgamın ne kadar çiğ yenirse o kadar faydalı olduğunu hatırlatıyor.

Tere kanserden koruyor
Başta C vitamini olmak üzere birçok vitamin ve mineral içeren tere; karaciğer, böbrek ve bronşları çalıştırıyor, kan şekerini düşürüyor, kansızlığı gideriyor. Bol demiri ile kanı tazeliyor, kansere karşı koruyor, bağırsaklardaki solucanları döküyor.

Kalp dostu havuç
Haftada 5 kere yendiği takdirde kadınlarda kalp enfarktüsünü, felç tehlikesini yüzde 68 azaltıyor. Günde iki havuç erkeklerde kandaki kolesterolü yüzde 10 oranında azaltıyor. Her gün yenen bir havuç da akciğer kanseri tehlikesini yarıya indiriyor. Gözleri yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından koruyor.

Dereotu güç verir
Yemeklerimizin, salatalarımızın bu süsü, aynı zamanda iştah açar, kuvvet, çeviklik verir, bağırsak gazlarını giderir. Dereotunun hazmı kolaylaştığını söyleyen uzmanlar, her yemekte bol miktarda tüketilebileceğini, sağlığa hiçbir zararının bulunmadığını belirtiyor.