Gözümüzün nuru kayısı

Genç yaşlı herkes göz hastalıklarıyla karşı karşıya kalıyor. Küçük yaştan itibaren iyi bakılması gereken gözler için en iyi gıda takviyeleri ise kayısı, havuç ve balık

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Nisan 2013 Güncelleme 10 Nisan 2013, 00:00
Gözümüzün nuru kayısı

İÇİNDEKİLER

Gözde meydana gelen hastalık ve rahatsızlıklar hayatımızı oldukça sınırlayan sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle, göz sağlığını korumak ve sağlığı bozulan gözlere de tekrar eski sağlığını geri kazandırmaya çalışmak önemlidir. Günümüzün gelişen imkanlarıyla pek çok göz rahatsızlığı tedavi edilebilmekte ya da rahatsızlık azaltılabilmektedir. Bazı besinler de göz sağlığını koruyan katkılarda bulunurlar. İşte gözümüzün nuru besinler...

GÜL:
Gülden gülyağı ve gülsuyu elde edilir. Gülyağı kozmetik ve parfümeride kullanılır. Gülyağının antiseptik (mikrop öldürücü) etkisi vardır. Göz kanlanmaları ve göz nezlesinde etkilidir.

BALIK:
Göze iyi gelen besinler arasında ilk sıralarda yer alır. Göze ve özellikle de göz kuruluğuna iyi gelen balıklar arasında ilk sırayı ton balığı alırken, uskumru, alabalık ve ringa da gözler için en iyi etkileri veriyor.

HAVUÇ:
Havuçtaki Beta-Karoten de gözleri yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından koruyor ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor.

ISPANAK:
Lutein ve zeaxanthin sağlıklı hücreleri koruyan ve hücrelerin bakımını yapan antioksidanlardır. Bunlar yapraklı ve koyu yeşil renkli sebzelerde bol miktarda bulunur. ve gözünüzde güneş gözlüğü gibi görev yapar ve zararlı mavi dalgaları filtreler.

BUĞDAY RUŞEYMİ:
Buğday tohumunun sivri ucunda yer alan ve buğdayın en değerli kısmıdır. Buğdayın özünde bulunan E vitamini katarakt riskini azaltır ve göz sağlığını korur..

KAYISI
İyi bir beta karoten ve likopen kaynağı olan kayısı görmenize katkı sağlar. Karotenden elde edilen A vitamini gözün lensleri de dahil hücre ve dokuları hasara karşı dirençli hale getiri