Kalp dostu mercimek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Nisan 2013 Güncelleme 09 Nisan 2013, 00:00
Kalp dostu mercimek

İÇİNDEKİLER

Mercimek bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Gözlere de yararlıdır. Anne sütünü attırır. Kalp ve damar hastalıkları ile şeker hastalığından korunmaya yardımcı olur. Kalp krizi riskini azaltır. Kabızlığı giderir.

Mide ilacı dağ çiçeği
Dağçiçeği iştah açar ve hazmı kolaylaştırır. Sinirleri rahatlatır. Uyarıcı ve kuvvet vericidir. Mikrop öldürücü ve antioksidan etkilere sahiptir. İltihapları gidermeye yardımcı olur. Mide ağrılarını azaltır ve gaz söktürür. İdrar arttırıcıdır. Soğuk algınlığına karşı faydalıdır.

Böbrek taşına pırasa
Pırasa kan yapar ve kansızlığa iyi gelir. Sindirim sistemi için çok yararlıdır. Sinirleri kuvvetlendirir. Böbrekleri, bağırsakları ve mideyi çalıştırır ve güçlendirir. Böbrek kumlarını ve taşlarını dökmeye yardımcı olur. Astım, romatizma, egzama ve damar sertliğine karşı faydalıdır.

Ecza deposu ananas
Ananas insan vücudunun ihtiyaç duyduğu bütün vitaminleri ve 16 doğal mineral içerir. Ananasın kilo verdirmedeki sırrı ise zengin suyunda saklıdır. Ananas suyu vücuttaki yağı etkili bir şekilde eritebilir. Dolayısıyla her gün yemekte ananas ya da ananas suyu tüketilebilir.

Karaciğer için kahve
Günde 3 fincan kahven Hepatit C ve diğer karaciğer hastalıklarının ilerlemesini yavaşlatıyor. ABD'de yapılan bir araştırmaya göre kahve içen hastaların karaciğer rahatsızlıkları görülme ihtimali, içmeyenlere oranla yüzde 53 azalıyor.

Depresyona mine çiçeği
Mine çiçeği acı madde, tanen ve verbenin adlı maddeler içerir. Sinirleri yatıştırıcı bir bitki olan mine çiçeği uykusuzluk şikayetlerine ve gerginliğe karşı faydalıdır. Depresyon ve migren şikayetlerini azaltır. Adet düzenleyici ve adet sancılarını azaltıcı etkilere sahiptir.

Romatizmaya defne yağı
Defne yaprakları mikrop öldürücüdür. Ateşi düşürür. Terletir ve vücuda rahatlık verir. İdrar ve adet söktürür. Hazmı kolaylaştırır. İştah açar. Sinir ağrılarını dindirir. Nefes darlığı, karın ağrısı, öksürüğe karşı faydalıdır. Defne yağı romatizma ağrılarını dindirir ve saç dökülmelerini önler.

Ada çayı sakinleştirir
Ülkemizde bolca yetişen ada çayı gaz söktürücü etkisi nedeniyle mide ve bağırsak gazlarını gidermede faydalıdır. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardım eder. Göğüs açıcı ve rahatlatıcı etkisi astım hastaları için yararlıdır. Sakinlik verir, çok sinirli ve gerginlik içinde olanlara faydalıdır. Dişleri de güçlendirir.

Basura karşı ballıbaba
Ballıbaba adını çiçeklerinin tadından almıştır. İçerisinde saponin, flavon, müsilaj, tanen ve histamin bulunur. İltihapları önler. Kabakulak, mayasıl, kanlı basur ve varise karşı faydalıdır. Kadınlarda rahim akıntılarını, erkeklerde ise prostat şikayetlerini azaltmaya yardımcı olur.