Boğaz enfeksiyonu cildi bozar

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Nisan 2013 Güncelleme 02 Nisan 2013, 00:00
Boğaz enfeksiyonu cildi bozar

İÇİNDEKİLER

Kolda, belde, kafada, göğüste, her yerimde sedef hastalığım var. Ne yapmalıyım?
Normalde deri 3-4 hafta içinde yenilenir. Sedef hastalığında deri hücrelerinin çoğalması artmıştır. Bu hastalıkta 3-4 günde bir deri yenilenir. Sedef için tetikleyici durumlar çoğunlukla boğaz enfeksiyonu, stres, depresyon, deri hasarı, güneş yanığı, aşırı alkol alımı, sigara, diğer hastalıklar için kullanılan ilaçlar sedefi kötüleştirebilir. Genellikle güneş ışığı sedefi iyileştirir.

Babamın sağ kolu omzundan itibaren ağrıyor. Çok fazla gazı da oluyor. Gaz çıkarınca ağrısı da geçiyor. Bir bağlantısı olabilir mi?
Sağ omuz ağrısından dolayı gaz olmaz. Tabii sağ omuzunu araç penceresinden çıkarıp, açık pencereden karnını üşütmüyorsa. Ama gaz şikâyeti, yansıma ağrısı dediğimiz durumlara neden olabilir. Kaldı ki sağ omuzunu ağrıtan sebep ayrı, gaz yapan sebep ayrı olabilir. Yani birbiri ile ilgili olma şartı yok. Muayene olması gerekli. İç hastalıkları uzmanı hem omuz hem de kabızlık gaz ile ilgili ilk değerlendirmeyi yapmalı. Oturarak yapılan mesleklerde omuz kullanımı kabızlık ve gaz şikâyetleri bir arada olabilir.

Oğlumun ağzında aft var. Çok fazla yara oluyor. Acıdan ağlayacak durumda. Ne yapsak geçmedi.
Gargara yapacak kadar yaşı büyükse 1 su bardağı suya 1 çay kaşığı karbonat at. Sabah akşam gargara yapıp tükürsün. Burnu tıkalı çocuklar ağızdan nefes alıp verdiğinde ağzı kurur, kolay yara çıkar. Kaygılı içe kapalı stresli çocuklarda da ağız içi yaralar olabilir. Diş, dişeti hastalıkları, geniz akıntısı gibi enfeksiyon kaynağı varsa tedavi edin. Ailede ağızda yara ile seyreden Behçet Hastalığı gibi hastalıklar var mı? Özellikle çinko ve C, A, B, D vitamini eksiklikleri olabilir.

Alt ve üst dişlerim uyuşuk. Sol yüzümde az şişlik var. Sol koltuk altım ve bacağım ağrıyor. Çok doktor gezdim. Beyin ve boyun MR'ı çektirdim. Nörolojiye de gittim. Fakat nedeni bulunamadı. Yardımcı olur musunuz?
D vitamini düzeyi, magnezyum, kalsiyum ölçtür. Ayrıca kemik ölçümü yaptırman iyi olabilir. Diş doktoru takibi gerekecek. Ondan da bilgi almamız lazım. Sol koltuk altı ağrıları o bölgenin kas-kemik-lif hastalıklarında olur. Ayrıca sol meme muayene edilirse iyi olur.

Fırıncıyım. Evlenmek istiyorum. Ama korkuyorum. Hem zayıfım, hem çirkinim. Çocuğum olur mu?
Çok kaygılı hızla her konuyu düşünen birisin. Acelecilik, kaygı, korku hem senin için hem de seninle yaşayan herkes için huzursuzluk yaratır. Çocuğunun olup olmaması zayıflıkla da çirkinlikle de ilgili değil. Ruhun çirkin olmasın. Seni seven, kabul eden kimse onunla hayatını yaşa. "Ya olmazsa" korkusu hem cinsel hayatını, hem sosyal hayatını etkiler. Her şeye kafanı takma

6 aydır evliyim. Son 3 aydır cinsel ilişki sırasında ağrım oluyor. Eşime söyledim. Daha dikkatli oluyor. Ama yine de şikâyetlerim tekrarlıyor.
Durumun, cinsel isteksizliğe, özgüven eksikliğine yol açabileceğinden doktora git. Üroloji veya kadın hastalıkları uzmanına gidebilirsin. Cinsel ilişkide acı duyulmasına "disparoni" denir. Kadınlar ağrıyı, genital bölgede basınç, yırtılma veya yanma hissi diye tarif eder. Daha çok kadınlarda görülür.