Diyabetin çaresi süt

Şeker hastası olanların en dikkat etmesi gereken şey beslenmeleri. Kimi yiyecekler kan şekerini yükseltirken kimileri ise bu sıkıntıya derman oluyor. Süt ise diyabetin şifası sayılıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Şubat 2013 Güncelleme 10 Şubat 2013, 00:00
Diyabetin çaresi süt

İÇİNDEKİLER

Şeker hastalığı diyince aklınıza ilk önce kısıtlanan yemekler geliyor biliyoruz. Ancak, bazı yiyeceklerin kan şekerini düzenlediğini ve diyabetlilere önerildiğini hatırlatmamız gerekiyor. Yani yasaklı listenizi iyi tanımak kadar, hangi yiyeceklerin sizin için faydalı olduğunu bilmek de o derece önemli!
İşte diyabet dostu gıdalar...
Kudret narı: Çin tıbbında şeker hastalığına karşı kudret narı sıklıkla kullanılıyor. İçinde şekeri düzenleyen dört ayrı madde bulunduruyor. Sabahları aç karnına yenilebilir.
Sarımsak: Kan şekerini düşürür, insülin salınımını arttırır, insülin yıkımını azaltır. Her gün 3 diş yemekte fayda var.
Fasulye: Yemeklerden sonra kan şekerinin yükselmesini en alt seviyede tutuyor ve bir anda düşmesini engelliyor.
Tarçın: Hem şekeri düşürür hem de pankreastan insülin salınımını arttırır.
Enginar: Kandaki şeker miktarını düzenleyen enginar, diyabete çok faydalıdır.
Yer fıstığı: İnanması güç olsa da, özellikle yer fıstığı ezmesi kan şekerini düşürücü özelliğe sahip. Fazla kalori almamak için iki kaşığı geçirmemeye dikkat etmek gerekiyor.
Çay: Araştırmalar siyah çayın kan şekerini düşürdüğünü gösteriyor. Tabi şekersiz olması kaydıyla...
Lahana: Lahana şeker hastalığının doğal ilacı olarak kabul ediliyor.
Yulaf: Çözünebilir lifli yulaflar kan şekeri seviyenizin sabit kalmasına yardımcı olur.
Süt: Sütteki palmitoleik asit denen yağ asidi şeker hastalığı riskini oldukça düşürüyor.