Üzüm vücudu temizler

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Şubat 2013 Güncelleme 06 Şubat 2013, 01:08
Üzüm vücudu temizler

İÇİNDEKİLER

Güçlü bir antioksidan olan üzüm kansere karşı koruyucudur. Unutkanlığa karşı faydalıdır. Böbrekleri çalıştırarak vücuttaki zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Kanı ve vücudu temizler. Karaciğer, dalak, romatizma ve gastrit şikayetlerine karşı etkilidir.

MİDEYE KEREVİZ TOHUMU
Kerevizin sapı, yaprağı ve kökü kullanılır. Tohumu kaynatılıp suyu içilirse fazla salgılanan mide asidine ve idrar zorluğuna iyi gelir. Kereviz kaynatılırken suyuna limon ilave edilirse gaz yapması önlenir. Kereviz tohumu adet kanamalarını tetikleyici etkisi nedeniyle adet düzensizliği çekenler için faydalı olabilir.

ANTİBİYOTİK HİDRASTİS
Hidrastis bitkisinin kök ve kök sapları kaynar suda demlenerek dahili ya da harici olarak kullanılır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Mantar şikayetlerini gidermeye yardımcı olur. Antibiyotik ve anti bakteriyel etkileri ile özellikle mikrobik göz hastalıklarında faydalıdır.

DİŞOTU SPAZMI GİDERİR
Dişotunun meyvesi suda kaynatıldıktan sonra elde edilen su içilerek kullanılır. Damar genişletici ve spazm çözücüdür. Böbrek taşlarını düşürmeye yardımcı olur. Astım ve bronşitte faydalıdır. Astım şikayetlerini azaltmasının yanında astım nöbetlerini de önleyici etkiye sahiptir.

İLTİHAPLARA KAYIŞKIRAN
Kayışkıran otu güçlü bir idrar söktürücüdür. Terletir ve vücuda rahatlık verir. Böbrek ve mesane iltihaplarını gidermeye ve taş düşürmeye yardımcı olur. Mikrop öldürücü etkileri ile ağız, dişeti ve boğaz iltihapları ile yaralara karşı faydalıdır.

BAĞIRSAĞA HAVACIVA
Havacıva otunun kökleri kurutulduktan sonra kaynatılarak kullanılır. Kuru ot kaynatılarak çayı hazırlanabilir. Kurutulup kaynatıldıktan sonra günde 3 bardak içilirse balgam söktürücü olarak faydası görülür. İdrar ve balgam söktürür. Bağırsak hastalıklarında faydalıdır.

DEMİRHİNDİ RAHATLATIR
Demirhindi ağacının meyveleri yenebileceği gibi baharat olarak da kullanılır. Ayrıca, reçel ve demirhindi şerbeti yapımında kullanılır. Meyvesi dışkıyı yumuşatarak kabızlığı giderir ve bağırsakları temizler. Vücudu rahatlatır. Yaprakları bağırsak solucanlarını düşürmeye yardımcı olur.

GASTRİT İLACI KARGABÜKEN
Kargabüken acı tadı ile iştah açıcıdır. Vücuda kuvvet verir ve cinsel isteği ve gücü arttırır. Kalbi yavaşlatarak tansiyonu düşürür. Migren ve adet sancılarını azaltır. Gastrit, kabızlık, bulantı ve sinir hastalıklarında faydalıdır. Çok zehirli bir bitki olduğu için doktor kontrolünde kullanılmalıdır.

LİKEN ZİHNİ YATIŞTIRIR
Liken iştah açıcıdır. Kurutulup toz haline getirildikten sonra sıcak suda demlenerek kullanılır. Yatıştırıcı etkisi ile vücudu rahatlatır. Sindirimi kolaylaştırır ve gastrit şikayetlerini azaltır. Özellikle, kronik bronşite karşı oldukça faydalıdır.