Ayakkabı alırken dikkat

Şık giyinmek ile moda her zaman birbirine karıştığı için ayağın rahat olması hep ikinci planda kalıyor. Sonuç; su toplayan, cildi soyulan, nasır bağlayan ve sık sık burkulan ayaklar! Uzmanlar ayak sağlığını korumak için ayakkabı seçiminde dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ocak 2013 Güncelleme 24 Ocak 2013, 00:51
Ayakkabı alırken dikkat

İÇİNDEKİLER

ÖNÜ DARALAN VE AYAĞI SIKANLAR
Önü daralan ve ayağı sıkan dar kalıp, topuklu ayakkabılar parmakların rahatça hareket etmesini engelliyor. Zamanla parmakların şekli bozuluyor.

YÜKSEK TOPUKLULAR
Yüksek topuklu ayakkabılarda ağırlık tarak kısmına geçeceği için parmaklara aşırı yük biniyor. Ayak ile parmaklarda şekil bozukluğu oluşuyor.

ÇOK YÜKSEK PLATFORMLULAR
Çok yüksek platform denge bozuyor. Ayrıca platformların sert olanları ayağın kıvrılmasını engelliyor, diğer eklemlere aşırı baskı iletiyor.

TAMAMEN TOPUKSUZLAR
Topuksuz, aşırı yumuşak, genellikle bez veya süet olan ayakkabılar, ayağın içe basmasına neden oluyor. Ayak tabanı büyük zarar görüyor.

BİR NUMARA BÜYÜKLER
İnce kalıplı ürünlerin büyük numaralarını almak büyük bir hata. Ayak öne gidince ayakkabı önden vuruyor, arkadan boşluk kalıyor ve topuk yürürken hareket ediyor ve ayakta yara yapıyor.

ÇOK SERT AYAKKABILAR
Sert deri ve rugandan yapılan ayakkabılarda gerekli esneme ve yumuşama olmuyor. Bu da ayağın fonksiyonlarını bozuyor, yara yapıyor.