ENERJİ İHTİYACI:
Soğuk havalarda enerji ihtiyacını karşılayabilmek için kuru incir, kayısı, fıstık, badem, ceviz gibi yiyecekler en iyisidir. Bunların yanında tahin ve pekmez ile bal da bol enerji sağlayan sağlıklı ve iç ısıtan besinlerdir.
SİNDİRİM:
Kış döneminde azalan hareketsizliğe bağlı olarak sindirim, hazımsızlık ve kabızlık artıyor. Bol lifli yeşil sebzeler ile kepek ve tahıllı gıdalar sindirim kolaylığı sağlıyor.
C VİTAMİNİ:
KIŞ meyveleri diyince akla hemen C vitamini ve dolayısıyla mandalina, portakal, limon gibi meyveler geliyor. Unutmamalı ki C vitamini ayrıca kivi, maydanoz ve biberde de bol miktarda var. Her gün bolca yenilmeli.
BAĞIŞIKLIK:
Soğuk havalar, hareketsizlik ve salgınlar en çok bağışıklık sistemini vuruyor. Kolayca yatağa düşmemek için kırmızı et, süt ürünleri ile omega 3 zengini balığı sofradan eksik etmemek gerekiyor. Kuru baklagiller de bağşıklık sisteminin
koruyucularından.
SIVI TÜKETİMİ
Kış döneminde sıvı alımında da azalmalar yaşanıyor. Eksik sıvı ise hastalıklara davetiye çıkarıyor. Taze meyve sularının yanı sıra ıhlamur, ada çayı, zencefil çayı, tarçın gibi bitkisel içecekler adeta sağlık saçıyor.